Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva tornarà les taxes corresponents de les activitats esportives que no s’han pogut practicar per l’estat d’alarma

A causa de la declaració de l’estat d’alarma, i la consegüent suspensió de les activitats contingudes en l’article 10 del RD 463/2020, així com en l’annex d’aquest Reial Decret, que va obligar a la suspensió de les activitats esportives programades, des de la Regidoria d’Esports, amb la col·laboració del Departament d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, s’està treballant per a practicar les devolucions de les taxes, corresponents al període durant el qual no s’ha prestat el servei o l’activitat administrativa que origina la taxa.

Per això, en les pròximes setmanes es realitzarà la devolució dels imports corresponents als dies que no s’ha pogut realitzar les activitats esportives municipals a Oliva. Es tracta d’una de les mesures econòmiques que s’ha estat treballant des dels Serveis Esportius.

Les devolucions es realitzaran, probablement, mitjançant transferència bancària, al mateix compte bancari de les persones usuàries. I si les persones van fer el pagament en metàl·lic o targeta bancària, se’ls requerirà perquè aporten el compte bancari on volen rebre la devolució.

La regidora d’Esports, Yolanda Navarro, ha assegurat que aquestes devolucions es realitzaran emparades en les ordenances fiscals d’Hisenda i Tresoreria de l’Ajuntament d’Oliva, que és un procés administratiu molt complicat, però que garanteix la legalitat.

A més, Yolanda Navarro ha afirmat que en les pròximes setmanes es realitzarà la devolució de les taxes a tots els usuaris, gràcies al treball constant dels tècnics d’Esport i d’Hisenda, que durant els últims dies han estat estudiant i comprovant les normatives corresponents i la seua gestió, i donant resposta a la preocupació que ha generat aquesta situació en relació a les escoles esportives i cursets.

D’altra banda, el Departament d’Esports, encapçalat per Yolanda Navarro, ha mantingut diverses reunions amb l’empresa que actualment gestiona les piscines i altres activitats en sec i gimnàs, BPX Sport. Gràcies a aquestes gestions, l’empresa concessionària també valorarà i reemborsarà la part percentual d’aquelles activitats i serveis no realitzats, bé amb devolucions directes, bé amb bonificacions a compte per a la pròxima temporada.