Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva amb el Dia Mundial del Medi Ambient 2020

La celebració del Dia Mundial del Medi Ambient 2020, aquest any amb el lema “És l’hora de la natura”, s’adapta a un format virtual i ens convida a obrir una nova finestra per endinsar-nos en la natura sense eixir de casa.

Els departaments de Medi Ambient i d’Esports han realitzat activitats relacionades amb l’esperit d’aquesta jornada.

Oliva es vol sumar al Dia Mundial del Medi Ambient 2020 ‘L’hora de la natura’, aquest any amb un format virtual, a causa de l’estat d’alarma vigent, per la situació de pandèmia mundial, i amb una sèrie d’activitats per a conéixer el medi natural que ens envolta.

Per aquest motiu, des del departament de Medi Ambient s’ha dissenyat una activitat en línia que consisteix a crear un mosaic virtual, amb fotografies remeses per la ciutadania que desitge col·laborar en l’activitat. Tan sols s’ha de pujar al següent enllaç https://bit.ly/3cCweuC una fotografia i completar la frase ‘Per a mi la natura és…’

L’activitat està pensada per tal que participen 200 persones amb les seues fotografies. Una vegada rebudes es dissenyarà un mosaic conjunt amb el format de la fotografia cedida per l’oliver Ramón Llopis per a aquesta ocasió.

“Hem d’assolir hàbits de vida més sostenibles, i reflexionar sobre el nostre paper després que “s’haja posat en evidència l’impacte de l’activitat humana sobre el planeta i la importància de preservar els ecosistemes que ens envolten com a mesura de protecció davant altres pandèmies, però també per evitar altres conseqüències en l’àmbit socioeconòmic i sobre la nostra salut” assenyalava la regidora de Medi Ambient, M Josep Llorens.

D’altra banda, des del Departament d’Esports, i amb la supervisió dels tècnics de Medi Ambient, s’ha procedit a la instal·lació d’uns vinils a les parets de vidre de les dues pistes de pàdel del Poliesportiu Municipal. “Es tracta d’una acció que va ser demandada des dels col·lectius ecologistes a causa de la problemàtica que havia sorgit alguna vegada amb diverses espècies d’aus que xocaven amb aquestes parets de cristall transparent. Des d’Esports ens vam posar a treballar per a resoldre aquesta problemàtica i des d’ahir mateix ja estan instal·lats aquestos vinils. Pensem que l’esport ha d’anar de la mà sempre del nostre medi ambient” assenyalava la regidora d’Esports, Yolanda Navarro.

El Dia Mundial del Medi Ambient, és la data més important en el calendari oficial de les Nacions Unides per a fomentar la consciència i l’acció global a favor de la protecció del medi ambient. Des de 1974, aquest dia s’ha convertit en una plataforma global d’abast públic, àmpliament celebrat en més de 100 països.

Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per alertar sobre la degradació ambiental i donar a conéixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. Es va escollir aquesta data perquè aquest dia s’havia iniciat la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, celebrada a Estocolm el 1972, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient.

Realitzat per primera vegada el 1974, ha estat una campanya insígnia per a la sensibilització sobre les noves qüestions ambientals de la contaminació de la mar i l’escalfament global, amb el consum sostenible i delictes contra la natura.