Salta al contingut

Premsa

Aquest matí s’ha presentat el dispositiu de Salvament i Socorrisme de les platges d’Oliva 2020

La presentació ha tingut lloc al costat de la posta sanitària de Creu Roja a la plaça d’Europa

Han assistit l’alcalde, David González, el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat, junt amb representants de Creu Roja, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil

Aquest matí s’ha presentat el servei de vigilància, salvament i socorrisme per a la temporada de bany 2020 a les platges d’Oliva. Aquest dispositiu s’oferirà als usuaris de les platges d’Oliva durant cada dia inclosos en la temporada de bany d’11 a 19 hores. A la presentació del dispositiu d’enguany han assistit l’alcalde d’Oliva, David González, el regidor de Turisme i Platges, Kino Calafat junt amb representants de Creu Roja Oliva, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

Per a aquest estiu, les platges d’Oliva compten amb 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics, a més de 4 punts de primers auxilis (2 bases i dos auxiliars), dos TES (tècnic d’emergències sanitàries) i una DUE (infermera), ambulància, dos quads de salvament i dues motos nàutiques.

Enguany, el servei de vigilància es veurà ampliat amb dos quads de la Guàrdia Civil dos més de la Policia Local d’Oliva. D’altra banda, a partir de l’1 de juliol les platges d’Oliva també disposaran del servei d’informació als banyistes que realitzaran els controladors-informadors de platges que ha contractat per a la temporada d’estiu la Generalitat Valenciana.

Pel que fa als serveis de bany adaptat cal dir que, per a aquesta temporada, es compta amb 4 auxiliars de bany per al servei que funcionarà cada dia d’11 a 13 h de dilluns a diumenge, a més de les vesprades de divendres, dissabte i diumenge de 17 a 18.30 h. Per tant, des de l’1 de juliol i fins al 31 d’agost, els punts d’atenció al bany adaptat seran a la platja Pau Pi (plaça d’Europa) i a Aigua Morta al carrer Jacomar (Urbanització Sant Fernando). La dotació per cadascuna de les platges accessibles és de dos auxiliars de bany, una cadira amfíbia i un joc de crosses.

Enguany la temporada de bany finalitzarà el 13 de setembre i comprén 26 dies de temporada baixa (13 i 14 de juny, del 20 al 30 del mateix mes i de l’1 al 13 de setembre) i 62 dies de temporada alta (juliol i agost).

Mesures AntiCovid
Tant la delegació de Platges com Creu Roja Oliva han fet un esforç molt important per a adaptar tots els serveis a les mesures de seguretat establertes contra la COVID19.

Així, s’han establert diferents mesures en el dia a dia, durant els rescats en embarcació o del socorrista, en les assistències a la sorra o en els serveis de bany adaptat de les platges accessibles.

Durant tots els serveis s’utilitzaran mascaretes sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat establerta per les autoritats sanitàries, ja siga durant els rescats del socorrista o en les assistències a la sorra.

A més, durant els rescats en embarcació, es minimitzarà el contacte amb el personal socorrista amb el pacient sempre que la necessitat de la urgència ho permeta, en cas contrari, s’utilitzaran els EPIS pertinents a la situació.
En el cas del bany adaptat s’utilitzarà en cada servei la mascareta quirúrgica per la dificultat de mantenir la distància de seguretat, es facilitarà una a l’usuari i en finalitzar el servei es desinfectarà tot el material utilitzat per al següent servei.

Tant l’Alcalde d’Oliva com el regidor de Platges han agraït l’esforç que s’està realitzant des dels serveis tècnics municipals, Creu Roja Oliva, Policia Local, Protecció Civil i Guàrdia Civil per posar en marxa aquest dispositiu en un estiu atípic i complicat. Els dos han sol·licitat, una vegada més, a tots els veïns i visitants “molta prudència i responsabilitat a l’hora d’anar a la platja aquest estiu”.