Salta al contingut

Premsa

Inici dels treballs de neteja de les séquies, valls i mànegues d’Oliva, a través del SEPE 2020

Els treballs es realitzen durant tres mesos, a càrrec de treballadors contractats per l’ajuntament, a través de subvencions del Ministeri de Treball (SEPE)

El regidor del departament d’Ocupació i Empresa, Kino Calafat, ha confirmat l’inici dels treballs de neteja que s’executen a les diferents séquies, valls i mànegues del terme municipal des d’ahir, 1 de juliol.

Cal recordar que aquests treballs es desenvolupen en totes les zones, de forma preventiva, de forma anual a través d’unes subvencions concedides pel Ministeri de Treball per part del SEPE i que en el seu moment va ser sol·licitada per part del Departament d’Ocupació i Empresa.

En total s’han contractat 36 treballadors, dels quals 32 són peons i 4 capatassos. Els treballs es localitzaran en els diversos desaigües i marges de séquies d’Oliva. Es realitzen de forma manual, i consisteixen a l’eliminació d’abocaments incontrolats de naturalesa diversa, eliminació de la vegetació del centre del llit i dels laterals, açò permet millorar la qualitat mediambiental i disminuir els problemes d’inundació derivats de les pluges torrencials. La durada dels treballs serà de tres mesos.

Està previst que, al llarg d’aquestos tres mesos, s’actue en la zona del vall Nou, zona de la séquia Mitjana, la manegueta de la platja (depuradora), la manegueta de la Genovesa, el vall de Burguera, el riu d’Alfadalí, el lateral del camí de les Marjaletes, i al vall de les Fonts.

Des de la Regidoria d’Ocupació i Empresa, el seu regidor Kino Calafat ha valorat molt positivament aquesta línia concedida, ja que “es tracta d’unes ajudes importants per a la nostra ciutat, que disposa d’un sector agrícola que té un volum de feina més elevat durant la temporada d’hivern, i que ara, als mesos d’estiu, es pot vore beneficiat a través d’aquesta línia de subvenció del Ministeri.”