Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza la 5a edició de la ruta nocturna per a l’observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç a la Muntanyeta Verda de la Marjal de Pego-Oliva

La regidora de Medi Ambient, Mª Josep Llorens, ha informat de la realització de la cinquena edició de l’observació de la pluja d’estels de Sant Llorençuna activitat que tindrà lloc els propers 13 i 14 d’agost, dies en els que la pluja d’estels es més visible.

Aquesta consistirà en una ruta nocturna on es farà una gimcana amb GPS, i finalment es procedirà a la observació de la pluja d’estels (Perseides) i s’observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

Segons indica la regidora de Medi Ambient, M.ª Josep Llorens, és una activitat organitzada per l’Ajuntament d’Oliva i coordinada per l’empresa Tracks and Pedals. És una activitat que cada any té més participació, oberta a tots els públics, joves, majors, xiquets i, a més, és una ruta senzilla de 3,5 km però molt bonica”.

El punt de trobada és la Muntanyeta Verda, a les 20.30 hores. Durant el recorregut vorem el riu del Bullent i la terra d’arròs. La gimcana ens portarà a través del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva per trobar el “Tresor de la Marjal” que va amagar el Capità Track. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 h i 02.00 h de la matinada.

Una vegada finalitzada la geocerca, es veurà la pluja d’estels (Perseids) i s’observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

Les inscripcions es realitzen directament al web https://www.tracksandpedals.es/es/reserva.de.actividades.booking-of-activities/ .El preu per participant és de 6 euros, per l’assegurança d’accidents i responsabilitat civil. Des de l’organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos.

Des del departament de Medi Ambient s’ha indicat la necessitat de llegir les recomanacions que s’han de seguir per fer esta ruta nocturna i que queden detallades en el fullet adjunt. El més important és portar pantalons llargs per evitar picadures, sabates esportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna, i per suposat, és obligatori l’ús de mascareta al llarg de tot el recorregut i mantindre la distància de seguretat.