Salta al contingut

Premsa

Oliva estrena la ruta Marjal Pego- Oliva i Rabdells com a referent del cicloturisme a la província de València

• El trajecte es configura com la primera ruta certificada IMBA de la província de València
• El recorregut total és de 41,6 quilòmetres, encara que existeix la possibilitat de fer dos bucles o unir-los en un només, depenent del nivell que tinga cada ciclista
• El disseny ha tingut en compte dos dels entorns més representatius d’Oliva: la Marjal i el cordó dunar de la Restinga en el seu sector de Rabdells

Aquest matí s’ha presentat oficialment la Ruta MTB Marjal i Rabdells, una aposta ferma i decidida de la delegació de Turisme per situar a Oliva com a referent nacional i internacional del cicloturisme.

L’acte ha comptat amb la presència de Joaquín Calafat, regidor de Turisme i Platges d’Oliva com a promotor del projecte, i Domingo Rus, CEO de Tracks and Pedals, en qualitat d’assessor tècnic del disseny del traçat.

Aquesta ruta naix amb l’objectiu d´unir els principis de seguretat, conservació i respecte de la naturalesa pels usuaris de la bicicleta de muntanya i per a tots els ciutadans que vulguen acostar-se a gaudir d’ella.

La Marjal-Rabdells, està pensada com una ruta circular de MTB amb dos bucles, la qual cosa permet fer dos recorreguts o unir-los en un de 41,6 quilòmetres que transcorre per dos dels entorns naturals més representatius d’Oliva, com ara el Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva i el cordó dunar de la Restinga en el seu sector de Rabdells. A més, l’itinerari senyalitzat discorre per llocs tan emblemàtics com el riu Gallinera, barranquet de Benirrama, observatori d’aus del Parc Natural, la terra d’arròs o la Font Salada.

És important assenyalar que aquest trajecte de MTB compta amb la certificació de la International Mountain Bycicling Association (IMBA) Espanya, un reconeixement internacional que assegura la qualitat del recorregut, senyalització i serveis que ofereix la ciutat als ciclistes i que atorga a Oliva noves oportunitats de promoció turística internacional.

Segons ha assenyalat Domingo Rus, CEO DE Tracks and Pedals, “aquesta ruta, que comença i finalitza en la Tourist Info, inicia la seua senyalització en el Centre Polivalent, per la qual cosa només toca 50 metres d’asfalt, ja que la resta es realitza per barrancs i senderes del Parc Natural per a evitar tot el trànsit possible”.

Tal com ha comentat Rus, “la certificació de la IMBA és molt important, ja que suposa estar en el mapa de l’Institut Geogràfic Nacional (ING), consideració que suposa un gran pas en la promoció internacional d’Oliva”.

Per al regidor de Turisme i Platges, Joaquín Calafat, aquesta ruta aconsegueix els dos objectius que es van plantejar des de la delegació, ja que “d’una banda, ens ajuda a conservar l’entorn i, d’altra, aconseguim un element dinamitzador de la demanda turística, oferint una experiència esportiva de primer nivell que aconsegueix vendre allotjament, restauració i patrimoni cultural a tots aquells esportistes o amants del ciclisme que vinguen a Oliva”.

Per a finalitzar, Calafat ha subratllat les possibilitats que s’obrin per al turisme esportiu a Oliva, considerat ja com un paradís del ciclisme, i ha confirmat que es continuarà treballant perquè la pràctica del ciclisme de muntanya siga una manera “d’acostar-se al medi natural com a forma de gaudi i coneixement dels valors culturals, naturals i paisatgístics que ens ofereix la naturalesa”.