Salta al contingut

Premsa

El Departament de Modernització de l’Administració Municipal rep una subvenció de la Conselleria per habilitar un nou Portal de Transparència

El nou portal de transparència de l’Ajuntament d’Oliva estarà enfocat a complir amb els indicadors ITA de l’Associació Internacional de Transparència

5.000 € de subvenció per a habilitar un portal de transparència totalment actualitzat

 

El Departament de Modernització de l’Administració Municipal de l’Ajuntament d’Oliva, dirigit per Josep Escrivà, rep una subvenció de la Conselleria de Transparència, atenció al ciutadà i Bon Govern per a implantar un nou Portal de Transparència totalment modernitzat.

En paraules de Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Administració Municipal, “Cal reconéixer que l’Ajuntament d’Oliva té un greu problema amb la transparència institucional. Tot i que complim amb l’emissió dels informes de control intern, necessitem implantar els recursos més moderns i fàcils de gestionar perquè el funcionariat incloga aquestes noves formes de treballar en les seues rutines per tal de compartir de forma fàcil la informació d’interés a la ciutadania.”

El nou portal de transparència comptarà amb ítems interactius i amb ferramentes de visualització de dades per facilitar la comprensió. A més a més, està enfocat a complir amb els indicadors ITA (Índex de Transparència dels Ajuntaments) de l’Associació Internacional de Transparència són una ferramenta d’anàlisi del nivell de transparència dels ajuntaments.

La subvenció de 5.000 concedida a l’Ajuntament d’Oliva és la màxima quantia a la qual es pot optar i cobrirà despeses internes de la gestió i control de la implantació, com també les despeses de la contractació d’empreses expertes en la programació de portals de transparència municipals.

“Tota política en pro de la transparència són maneres d’apropar l’administració a la ciutadania i reforçar la democràcia. Amb aquest portal, esperem que el funcionariat adopte un rol proactiu en la publicació de dades per tal que la ciutadania ho tinga més fàcil per accedir a la informació pública que com el seu nom indica és de totes i tots” conclou Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Administració Municipal.

En l’actualitat, l’Ajuntament d’Oliva compta amb un visor pressupostari i amb un apartat web que recull tota la informació referent a la publicitat activa en arbres d’ítems i amb aquesta subvenció ha arribat l’hora de fer un pas més endavant.