Salta al contingut

Premsa

Inici treballs d’avaluació danys incendi al parc públic de Santa Anna d’Oliva

Aquest matí la vicealcaldessa, Ana Morell, i el regidor de Pars i Jardins, Miguel Monzonís, s’han desplaçat al Parc de Santa Anna, amb el coordinador de sector de Divalterra, per tal d’avaluar els danys que va sofrir la zona verda de la nostra ciutat en l’incendi del passat divendres.

Des de la Delegació de Parcs i Jardins de l’Ajuntament d’Oliva es realitzarà una actuació conjunta amb la Diputació de València i Divalterra. Amb caràcter urgent, es retiraran tots els pins afectats de l’interior del col·legi La Carrasca, ja que, aquest tipus d’arbrat després de partir un incendi, sempre moren. “Per aquest motiu, i per tal d’evitar que pogueren caure, hem decidit actuar de forma urgent i eliminar tots els pins afectats de l’interior del centre escolar. Posteriorment, estudiarem amb els tècnics la millor repoblació que es puga portar endavant amb les espècies i varietats més oportunes” explicava la vicealcaldessa, Ana Morell.

De forma preventiva, s’ha instal·lat una tanca perimetral que separa el centre escolar La Carrasca de la zona afectada per l’incendi. “Agrair la col·laboració de la directora del CEIP La Carrasca per la seua col·laboració en tot moment”.

La visita també ha servit per a comprovar in situ l’estat en el qual ha quedat la resta del parc públic de Santa Anna afectat per l’incendi. L’objectiu és poder consensuar un Pla de Repoblació Forestal per a tota la zona que s’ha vist ara afectada. Des de Parcs i Jardins també “hem sol·licitat ja a Divalterra la seua col·laboració per tal de retirar els pins afectats de la resta del parc públic i així poder iniciar les tasques de reforestació i la posada en valor del parc” indicava el regidor Miguel Monzonís.