Salta al contingut

Premsa

Oliva celebrarà el 9 d’Octubre adaptant-se a la nova normalitat

La programació d’actes començarà el dijous 8, amb la Festa Estellés, i finalitzarà el diumenge 11 amb el monòleg d’Òscar Tramoyeres

Enguany la festivitat del 9 d’Octubre se celebrarà a Oliva, amb actes on participaran les Regidories de Cultura, Festes i Comerç. La dansà d’Oliva tindrà lloc dins de l’acte institucional, ja que enguany no s’ha pogut realitzar al c/ Niño, com es feia fins ara dins dels actes de les festes de Sant Francesc.

L’acte institucional, del divendres 9 d’octubre, consistirà en la concentració a les 12 h a la Plaça Jaume I de les autoritats i associacions de la ciutat, en compte de la processó cívica que s’havia realitzat els últims anys.

A la mateixa hora, eixirà la Banda de l’AAMO des del Centre Polivalent i anirà pel passeig fins a la plaça Jaume I ambientant el poble.

Mentre, a la Plaça Jaume I, es faran balls de l’Associació Raval i Vila acompanyats de la música de la colla de dolçainers i tabaleters Sarabanda.

En arribar la banda i col·locar-se al seu lloc, començarà l’acte institucional pròpiament dit: Lectura del llibre dels fets per representants de les festes de la nostra ciutat.
En acabar la lectura es realitzarà una Ofrena floral. A la qual seguirà la interpretació de l’Himne de la Comunitat Valenciana a càrrec de la banda de l’Associació Artístico Musical.
Per finalitzar l’acte es dispararà un castell de focs artificials.

El regidor de Cultura, Julio Llorca, ha apuntat que enguany la festa del 9 d’Octubre ve condicionada per les circumstàncies de la covid-19 i s’ha hagut de modificar el que es realitzava normalment, per tal d’adaptar les mesures de seguretat.

Altres actes relacionats amb la festivitat seran: la Festa Estellés, del dia 8 d’octubre, amb lectures poètiques, acompanyades de música. Enguany serà a les 20.00 h a la zona de la Cripta de Santa Maria – Carrer de les Moreres.

Diumenge 11, continuarà la celebració amb el concert de Música Valenciana i Tradicional que farà l’AAMO a les 12.00 h, al mateix passeig de Jaume I.

Per acabar els actes de la celebració del dia dels valencians, la vesprada del diumenge 11, a les 19.00 h, al Centre Polivalent, podrem gaudir del monòleg d’Òscar Tramoyeres, patrocinat per la Regidoria de Festes que encapçala Yolanda Navarro.

També Acco Oliva, en col·laboració amb la Regidoria de Comerç, Mercats i Consum, que dirigeix Yolanda Balaguer, celebra el 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb el sorteig de 20 ‘mocadorades’.

Per participar, només heu de realitzar alguna compra en qualsevol comerç associat a ACCO des del dilluns, 28 de setembre fins al dia 7 d’octubre. El sorteig se celebrarà dijous 8 d’octubre. Els dolços estan elaborats per les pastisseries Blat i Sucre i Pastisseria Sant Vicent.

Amb aquesta activitat, ACCO i l’ajuntament volen contribuir a mantindre una tradició pròpia, tan bonica com és la de sant Dionís.