Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza la Setmana de la Cullera per a promocionar la seua cuina tradicional

Tindrà lloc del 26 d’octubre a l’1 de novembre i participen 10 establiments que ofereixen un menú degustació per 18 euros

El Departament de Turisme d’Oliva presenta la primera edició de la Setmana de la Cullera amb l’objectiu d’homenatjar aqueixos plats de cullera tan típics de la tardor i que continuen la cuina tradicional d’Oliva, heretada dels nostres majors.

Durant l’última setmana d’aquest mes els 10 restaurants que hi participen ofereixen un menú, que inclou entrants, plat principal de cullera, postres, una beguda i café per 18 euros, prèvia reserva.

En aquesta ocasió, els diferents establiments hostalers han optat per donar protagonisme no sols a la nostra cuina, sinó també a productes locals d’acord amb la campanya ‘D´Ací, consumeix local, secunda el nostre’, un projecte de GVA Turisme d’impuls a la gastronomia de proximitat, que ha realitzat un gran esforç de disciplina i treball per generar un espai i un missatge de confiança i garantia per als consumidors en aquests moments tan complicats.

Per això, durant els últims set dies d’octubre, podrem degustar plats tan diversos i apetibles com estofats de carn o peix, putxero típic d’Oliva, bullits, arrossos caldosos, olles, llentilles, “suquets” de marisc, fesols, potatges o diferents gaspatxos.

Establiments com ara M’encanta Coqueria, Les Dos Llunes, Paco Soqueta, El Lloc, Ca Dubi, El Pelut, Aura i The Golf Club, Manbys o el restaurant de la Font Salada tindran com a protagonistes la gastronomia de la cullera.

El regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Oliva, Joaquín Calafat, ha comentat que “estem fent un gran esforç per promocionar la nostra gastronomia i dotar a l’hostaleria de la importància que té en aquest moment tan complicat, i alhora dinamitzador del turisme de proximitat i de l’economia local, les dues grans apostes d’aquest departament hui en dia”. A més ha afegit “és fonamental remarcar la connexió entre hostaleria i producte local”.

Després de la Setmana de l’Arròs i de la Cullera, el Departament de Turisme prepara ja altres iniciatives per a promocionar la gastronomia, fer costat a l’hostaleria de la ciutat i, al mateix temps, recuperar tradicions molt nostres.