Salta al contingut

Premsa

Formació en resolució de conflictes armats per a la Policia Local d’Oliva mitjançant un simulador virtual

El software ÍCARO permet entrenar als agents en situacions de resolució de conflictes

La Regidoria de Participació Ciutadana col·labora cedint espais cívics per a la formació dels agents de la Policia Local

 

La Regidoria de Participació Ciutadana, dirigida per Josep Escrivà, col·labora amb l’Àrea de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil cedint l’espai del Centre Polivalent d’Oliva per a la realització d’un curs de resolució de conflictes per als agents de la Policia Local d’Oliva.

En paraules de Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, «Els Centres Cívics s’estan emprant per a reforçar les activitats de l’administració municipal, com la que ens ocupa ara. La formació dels nostres agents és essencial per a millorar la seguretat de la ciutadania d’Oliva, i aquest curs de tir virtual permetrà simular situacions de resolució de conflictes extrems que tot i que no són habituals, necessitem que els nostres agents tinguen formació al respecte.»

El simulador ÍCARO és una ferramenta destinada a la formació de les forces de seguretat en l’ús d’armes. El simulador crea escenaris en 3D que s’adapten a les necessitats formatives de la Policia Local al llarg de distintes etapes. Permet entrenar punteria i capacitat de reacció, amb exercicis segurs i dissenyats per instructors experimentats en situacions reals.

Juan Chamorro, representant del SPPLB, anota «La pràctica segura en resolució de conflictes armats és molt important per als agents de policia, perquè són situacions molt poc comunes en les quals no es té experiència i els resultats podrien ser fatals. Els policies han d’aprendre a resoldre els conflictes molt abans d’arribar a situacions d’ús de la força, però també han d’estar preparats per a les situacions més extremes.»

El curs es conforma amb formació teòrica i pràctica i està organitzat pel Sindicat de Professionals de Policies i Bombers (SPPLB), el Departament de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil i col·labora la Regidoria de Participació Ciutadana cedint els centres cívics.

L’alcalde d’Oliva, David González, ha remarcat la importància de formar als nostres agents en qualsevol classe de situació i ha agraït l’interés per la millora continua que mostren els empleats municipals «Aquest curs és molt interessant per a la Policia Local, ja que les noves formes de delinqüència requereixen una formació contínua per tal de donar el millor servei públic de seguretat a la ciutadania».