Salta al contingut

Premsa

El Festival de Poesia d’Oliva presenta la seua edició més «segura» amb uns convidats d’excepció

La 16a Poefesta se celebrarà el divendres, dia 20 de novembre, garantint totes les mesures de seguretat

Per tal d’adaptar-nos, canviem d’ubicació, i es realitzarà al Centre Polivalent, adquirint prèviament les invitacions

 

La cultura és segura i la Poefesta no s’atura”. Amb aquest lema, el regidor de Cultura, Música i Biblioteques, Julio Llorca, i la creadora del certamen, Àngels Gregori, han presentat el XVI Festival de Poesia d’Oliva, una de les cites literàries més esperades i exitoses del territori valencià.

Amb els anys, Oliva s’ha convertit en l’epicentre de la poesia al nostre territori. Hem aconseguit fer del nostre festival un esdeveniment massiu. Per això hem preparat una edició garantint les màximes mesures de seguretat, perquè pugueu gaudir, un any més, d’aquesta festa de la paraula, que cada any inunda de versos els carrers d’Oliva”, apunten els responsables.

La cita és el pròxim divendres, 20 de novembre, a les 20.00 h al Centre Polivalent, L’organització de la Poefesta està treballant perquè el públic puga assistir de manera segura, amb un aforament limitat i garantint totes les mesures de protecció. Com sempre, l’accés serà lliure i gratuït, però les restriccions que implica la covid-19 fan indispensable l’adquisició d’entrades anticipades per poder controlar l’aforament. Ja estan disponibles les invitacions al portal www.inscribirme.com/poefesta.

D’altra banda, caldrà seguir els protocols previstos per l’organització: obligatòriament, el públic haurà d’utilitzar la mascareta, desinfectar-se les mans a l’entrada amb gel hidroalcohòlic i mantindre la distància de seguretat amb la resta d’assistents. L’obertura de portes es realitzarà a les 19.15 h, i es tancaran a les 19.55 h.

Pel que fa als convidats d’enguany, Llorca i Gregori han destacat que la tria de poetes s’ha fet tenint en compte la impossibilitat de desplaçaments internacionals, apostant així per reconeguts autors de territoris propers. Des de Barcelona, les poetes Anna Aguilar-Amat i Blanca Llum Vidal; Ben Clark, d’origen britànic i procedent de les Balears; el jove tarragoní Adrià Targa, recent guanyador del Premi Vicent Andrés Estellés de Poesia de Burjassot; Susanna Lliberós, poeta i periodista; l’escriptor i periodista Fernando Delgado i el veterà Josep Piera. A més a més, un convidat de luxe posarà la nota musical a l’espectacle.

Són, en paraules de Gregori, “set poetes d’alt voltatge i un artista estel·lar que protagonitzaran una edició en la qual més que mai necessitem la poesia”. Per la seua banda, el regidor de Cultura ha reivindicat el Festival de Poesia d’Oliva com “un esdeveniment cultural extraordinari i amb molt de nivell, que mereix el suport institucional, social i econòmic de la ciutat.”

Enguany, per primera vegada, la Poefesta estarà organitzada conjuntament per l’Ajuntament d’Oliva i la Generalitat Valenciana. La directora general de Cultura del Govern valencià, Carmen Amoraga, ha volgut unir-se als esforços municipals per donar un major suport al festival.

Podeu consultar la programació a www.poefesta.com