Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva col·labora amb la UPCO, per a la promoció dels cítrics locals

Les dues entitats aposten per la promoció de cítrics que tradicionalment no s’associen al nostre terme com ara la lima, una fruita molt utilitzada en la gastronomia d’avantguarda

L’Ajuntament d’Oliva ha col·laborat amb la SAT Unió de Productors de Cítrics d’Oliva en l’elaboració d’un tríptic promocional de la lima que es cultiva al nostre terme. Aquesta promoció arribarà arreu de tota la península amb l’objectiu de donar a conéixer el cultiu d’aquest cítric que tradicionalment no s’ha associat a Oliva però que ofereix molts avantatges respecte als provinents d’altres continents.

El primer avantatge és la sostenibilitat. El consum d’aquest cítric ha augmentat molt els darrers anys en el nostre país a causa de les seues propietats organolèptiques i la varietat d’usos que se li pot donar. Junt amb una altra fruita de moda, l’alvocat, la lima s’utilitza per a la preparació del popular aperitiu «guacamole». La importació d’altres continents de la major part de la lima que es consumeix en el nostre país suposa un impacte ambiental molt gran que es reduiria dràsticament si el consumírem de producció local.

La producció i el consum de proximitat garanteixen una millor qualitat del producte perquè permet collir-lo en el seu punt òptim de maduració. I, a més, contribueix a la supervivència del sector de l’agricultura en la nostra ciutat i en el nostre país. Consumint productes locals, millorem entre tots el nostre entorn.

«La varietat en la producció agrària del nostre municipi és fonamental per a garantir la seua supervivència. Per això, des de la Regidoria d’Agricultura hem volgut col·laborar amb els agricultors en la promoció d’aquest cítric que tradicionalment no s’associa a Oliva», ha declarat el regidor d’Agricultura, Miquel Doménech.