Salta al contingut

Premsa

Oliva reforma el seu Trinquet Municipal i acaba amb els problemes de filtracions d’aigua

La Regidoria d’Esports, encapçalada per Yolanda Navarro, finalitza les obres del Trinquet Municipal, amb una inversió total de 47.795,00 €

La Conselleria d’Educació Cultura i Esport ha concedit una subvenció de 38.236 € que ha permés solucionar la problemàtica que hi havia al Trinquet Municipal

La subvenció ha cobert el 80 % del pressupost de remodelació i la resta l’ha abonada l’aportació municipal, a través de la Regidoria d’Esports

El passat 5 de desembre de 2019, la Direcció General d’Esport de la Generalitat Valenciana convocava una série de subvencions destinades a la millora, ampliació o reparació dinstal·lacions esportives en municipis de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2020. A la dita convocatòria s’adherí l’Ajuntament d’Oliva, per poder solucionar la problemàtica existent al Trinquet Municipal, i la Resolució del 16 de juny de 2020, del director general d’Esports, resolia l’adjudicació d’aquesta subvenció a l’Ajuntament d’Oliva.

El Trinquet Municipal, localitzat al Complex Esportiu Municipal, des de la seua construcció, ha tingut problemes de filtracions d’aigua a la paret lateral (nord-est) de 72 m de longitud, de formigó, on existien nombroses esquerdes, així com filtracions a la coberta superior.

Les reparacions han consistit en el muntatge de panels tipus sandvitx (amb aïllament interior), que atenuarà els efectes del canvi de temperatures sobre el mur, i també ha millorat la imatge exterior del Trinquet.

La regidora d’Esports, Yolanda Navarro ha assegurat que amb aquesta subvenció i l’aportació de l’Ajuntament d’Oliva s’ha aconseguit donar solució a una problemàtica estructural existent des de construcció de l’edifici. Es tracta d’una reivindicació del Club de Pilota d’Oliva, que es va fer saber a la Regidora d’Esports en diverses reunions.

Navarro també ha agraït a la Direcció General d’Esports aquesta línia de subvencions que ajuden considerablement a les institucions locals a reformar, millorar o adaptar les instal·lacions esportives.

Des de la Regidoria d’Esports ja havia traslladat anteriorment al Club de Pilota Valenciana aquesta subvenció, i el club va rebre la notícia amb molta satisfacció, ja que es tractava d’una reforma molt necessària per al bon funcionament diari del Trinquet.

Navarro ha explicat que concretament la subvenció que va rebre l’Ajuntament d’Oliva és de la modalitat tipus B, que serveix per a realitzar reformes, actuacions de millores, ampliació o reparació dinstal·lacions esportives tradicional i aquells recintes on es practique qualsevol de les modalitats tradicionals reconegudes per la Federació de Pilota Valenciana. S’entenen com a tals trinquets d’escala i corda, raspall, galotxa, així com frontons valencians per a qualsevol modalitat oficial de pilota valenciana.

En la present convocatòria per a l’exercici 2020, la quantia total màxima estimada a concedir era de 4.085.960,00 euros. D’aquesta quantia, 885.960 estaven reservats per a projectes Tipus B, el cost dels quals siga major de 20.000 €, i el finançament era d’un màxim del 80% del seu cost.