Salta al contingut

Premsa

Oliva s’adhereix a la Xarxa de Destinacions Intel·ligents de la Comunitat Valenciana

El director general de Turisme, Herick Campos, el director de l’institut Invat-tur, Francisco Juan Martínez i el coordinador del programa, David Giner han visitat Oliva, on han mantingut una trobada amb representants de la corporació i la pràctica totalitat dels tècnics municipals.

Ahir dijous es va realitzar en el Centre Polivalent, el primer acte institucional amb motiu de l’adhesió d’Oliva a la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana (DTI-CV), un esdeveniment que ha servit també per a presentar l’estratègia de DTI per a Oliva.

Aquesta primera reunió ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Oliva, David González, la vicealcaldessa, Ana Morell; el regidor de Turisme, Joaquín Calafat; el director d’Invat-tur, Francisco Juan Martínez; el coordinador del programa, David Giner; i el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos, encarregat de presentar l’adhesió del municipi valencià a la xarxa. A més, han participat els portaveus i regidors de tots els Grups Municipals de la Corporació, i la majoria del personal tècnic i caps de departaments de l’Ajuntament.

Després del formulari d’adhesió realitzat el passat mes d’octubre, Oliva ha passat a formar part de la Xarxa DTI-CV, com a primer pas per a entrar en el conjunt de municipis que ja tenen el Nivell III, que en aquests moments compta amb 16 municipis a la Comunitat Valenciana.

A partir d’ara, Invat-tur acompanyarà al municipi en aquells projectes de revisió del model i diagnòstic de la situació per a plantejar diferents línies estratègiques i propostes d’actuació que es dirigisquen a la sostenibilitat, l’accessibilitat i la governança.

En aquest sentit, el regidor de Turisme i Platges de l’Ajuntament, Joaquín Calafat ha subratllat la necessitat de formar un gran equip entre tota la corporació, el personal tècnic, els empresaris del sector i els veïns i veïnes d’Oliva amb la finalitat d’aconseguir aquest objectiu comú. Segons Calafat, “volem apostar per la governança col·laborativa perquè creiem en la transversalitat de l’activitat turística i en la participació de tots els implicats”.

Per part seua, el director general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Herick Campos ha afirmat que “per a ser una destinació turística intel·ligent es treballarà en sostenibilitat, accessibilitat, intel·ligència i dades i innovació”. A més, Campos ha afegit que “Oliva té uns recursos turístics de primer ordre, amb molts atractius i realitza una estratègia coordinada amb la Safor i amb la Mancomunitat”.

El director d’Invattur, Francisco Juan Martínez ha explicat que aquest canvi de l’estratègia turística d’Oliva s’ha de fer “de manera consensuada entre tots els agents socials i econòmics del municipi perquè aquest full de ruta estiga avalat per tots”.