Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva aprova una modificació de crèdits per valor de 217.500 euros, que es destinarà a les subvencions nominatives a associacions de la ciutat

Des de l’Àrea d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva s’ha iniciat una primera fase de modificacions de crèdits, que contempla destinar 217.500 euros del superàvit municipal a subvencions nominatives de les diverses entitats i associacions de la nostra ciutat corresponents a l’any 2020.

Aquesta modificació ha estat aprovada pel govern municipal en el transcurs del Ple extraordinari realitzat a l’Ajuntament d’Oliva aquest matí.

La regidora d’Hisenda i vicealcaldessa, Ana Morell, recorda que “es tracta de moments complicats per a les nostres associacions i, per això, des de l’Ajuntament d’Oliva donem suport al nostre teixit associatiu amb aquestes modificacions aprovades hui”.

Les subvencions de caràcter d’acció social es mantenen íntegrament respecte a l’exercici 2019, entre elles destaquen Creu Roja, Càritas Interparroquial, Associació el Bastidor i “Col·lectiu Obertament”. Es mantenen també les subvencions que visibilitzen el nostre patrimoni històric, que permeten valorar i convertir-se en focus d’atracció turística per a Oliva, i per això es manté la col·laboració amb la Parròquia de Sant Roc i la de Santa Maria.

En les subvencions de caràcter festiu, s’han ajustat els seus imports en funció dels actes realitzats durant l’exercici. Els ajustos van lligats a la proximitat del moment en què es va decretar l’estat d’alarma. Les associacions falleres mantenen el mateix import, ja que les activitats festives pràcticament ja s’havien realitzat. Així mateix, amb la resta d’associacions de caràcter festiu, les quantitats econòmiques s’han fixat en funció de la despesa real produïda i facilitada per les associacions.

S’incrementa la subvenció nominativa de Comerç Interior- Associació de Comerciants, de 15.000 euros a 25.000 euros, ja que el sector comercial ha rebut un gran impacte econòmic a causa de la crisi sanitària i ara requereix del suport de l’administració per fomentar i promoure el comerç local.

S’estableixen quatre noves subvencions nominatives: Associació de Jubilats i Pensionistes d’Oliva, Associació de Jubilats de Sant Francesc, Ames de Casa “Tyrius” i Associació Cultural “Centelles Riusech” associacions que, per diversos motius, tenen una trajectòria definida i molt significativa, per la qual cosa s’ha considerat passar a aquesta via d’atorgament més directa.

Es manté la col·laboració íntegra amb la protectora d’animals “Vedama” i amb l’Associació Artístic Musical d’Oliva. I per últim, s’ajusta la quantitat econòmica atorgada a “Gastroliva” ajustant a la quantitat consumida real durant l’exercici.

Des de la delegació d’Hisenda s’ha assenyalat que, una vegada es faça efectiva aquesta modificació de crèdits, es regularan els corresponents convenis de col·laboració amb les entitats i associacions d’Oliva.

Quadre resum subvencions nominatives exercici 2020

Associació Creu Roja

20.000 euros

Associació Càritas Interparroquial Oliva

18.000 euros

Associació El Bastidor

18.000 euros

Plans foment ocupació- UPV València

1.500 euros

Col·lectiu Obertament

2.500 euros

Vedama Protectora Animals

20.000 euros

Associació Centelles RiuSech

4.000 euros

Associació Artístic Musical Oliva

24.000 euros

Parròquia Sant Roc

12.000 euros

Parròquia Santa Maria

12.000 euros

Federació Moros i Cristians Oliva

8.500 euros

Associacions Falleres d’Oliva

25.000 euros

Junta Central Germandats Setmana Santa

10.000 euros

Junta Ntra. Senyora del Rebollet

1.000 euros

Junta Crist Sant Roc

1.000 euros

Junta Festes Sant Francesc

1.000 euros

Associació Comerciants d’Oliva ACCO

25.000 euros

Associació Mercat Municipal

2.000 euros

Associació Hostaleria Oliva Gastroliva

5.000 euros

Associació Jubilats i Pensionistes Oliva

4.000 euros

Associació Jubilats Sant Francesc

1.000 euros

Associació Ames Casa Tyrius

2.000 euros

TOTAL

217.500 euros