Salta al contingut

Premsa

El poeta oliver i Fill Predilecte de la ciutat, D. Francisco Brines, rep el Premi Cervantes 2020

Des de la Corporació Municipal de l’Ajuntament d’Oliva felicitem el Fill Predilecte de la ciutat, D. Francisco Brines, pel premi Cervantes 2020, el guardó més important que pot rebre un escriptor en llengua castellana.

Aquest matí una representació de la Corporació Municipal encapçalada per l’alcalde, David González, ha volgut estar present a la roda de premsa que ha oferit D. Francisco Brines en la seua casa de l’Elca a la qual han assistit nombrosos mitjans de comunicació per coneixer les impresions del poeta oliver després d’haver aconseguit el Cervantes d’enguany.

Així, el jurat del Cervantes d’enguany reconeix el treball del poeta oliver Francisco Brines Bañó, membre del ‘Grup dels anys 50’ i considerat un dels poetes actuals amb més aroma elegíac en les seues obres.

Nascut el 1932 a Oliva, pertany a la segona generació de poetes de la postguerra i destaca en la seua obra el to intimista i la constant reflexió sobre el pas del temps, així com la nostàlgia de la infància, lligada a la residència familiar de l’Elca, on li ha estat concedida la distinció.

En el seu currículum consten nombrosos guardons, com ara el Premi Nacional de Crítica (1966), el Premi Nacional de Literatura (1986), el Premi Fastenrath, que concedeix la RAE (1995) o el Premi Nacional de les Lletres Espanyoles pel conjunt de la seua obra poètica (1999). També ha rebut el Premi Reina Sofia de Poesia Iberoamericana (2010). Des de 2001 és membre de la Reial Acadèmia Espanyola. En 2019 va rebre l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana.