Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta un programa pilot, d’estacionament intel·ligent a la ciutat

El projecte inclou 41 places intel·ligents. En aquesta fase pilot del projecte s’actuarà en la zona de la Vila, al centre històric d’Oliva. L’actuació és possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València

El regidor de Modernització de l’Administració Local, Josep Escrivà, ha presentat aquest matí el que serà un programa pilot d’estacionaments intel·ligents a la nostra ciutat. Una primera fase que, en paraules del regidor “s’iniciarà en breu i que estarà a l’abast de la ciutadania en la zona de la Vila, en el centre històric d’Oliva”.

En aquesta primera fase del projecte s’oferiran 41 places d’estacionament intel·ligent, de les quals 23 seran d’estacionament lliure, 4 de mobilitat reduïda, 3 zones de càrrega i descàrrega i 13 de zona blava.

El regidor Josep Escrivà ha assenyalat en la roda de premsa d’aquest matí “en aquesta fase pilot hem decidit centrar-nos en la zona coneguda com la Vila, perquè amb les dades extretes de l’Estudi del PMUS aquesta és la zona més congestionada de la localitat”.

Aquestos estacionaments intel·ligents funcionen a través d’uns sensors que s’instal·laran en poc temps a la plaça d’Alonso, la plaça de la Bassa, el final del carrer de la Constitució, la plaça de l’Ajuntament i el carrer de Sant Joan. En paraules del regidor futures expansions del projecte afectarien la resta del centre històric de la ciutat, els primers eixamples i també a la zona de platges.

Es tracta d’una iniciativa pionera a la ciutat d’Oliva, que ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València, a través de la qual el projecte està sufragat en un 80% per l’òrgan provincial i en un 20% per l’Ajuntament d’Oliva.

Projectes com aquest es fonamenten en els sistemes de ciutat intel·ligent (Smart City) aplicats al desenvolupament de la mobilitat sostenible als municipis.