Salta al contingut

Premsa

Oliva acull una de les seus de les universitats estacionals que organitza la Universitat de València

El Centre Polivalent va acollir el passat dimarts la 1a edició de la Universitat Estacional a Oliva, una activitat promoguda per la Universitat de València que s’ha celebrat en diversos punts de la província.
Aquesta 1a edició a Oliva portava com a lema “L’Educació, Convivència i Ciutadania”. A conseqüència de la covid-19, les places presencials eren limitades a 50 que es van cobrir i, a més, 41 persones més ho varen seguir de forma telemàtica des de sa casa.
Les tres ponències de la jornada d’Oliva varen abordar l’anàlisi de les estretes relacions entre educació, convivència i ciutadania, tractant de posar en relleu la important aportació que des del camp educatiu pot prestar-se a situacions, oportunitats i pràctiques que incideixen en una millor fonamentació d’una societat democràtica, i en la preparació per a una ciutadania responsable i compromesa.
A la jornada d’Oliva va assistir l’alcalde d’Oliva, David González Martínez, la regidora d’Educació, Maria Josep Llorens Llido, i la Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre Escrivá
.
La UV, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, ha impulsat aquestes accions acadèmiques, que organitza amb els ajuntaments de cada localitat i en col·laboració amb la Diputació de València i Caixa popular. L’objectiu de les universitats estacionals és promoure el debat al voltant d’un tema monogràfic vinculat a la singularitat de cada territori, tenint en compte la seua particular idiosincràsia, història i cultura, sota la coordinació d’un especialista en la matèria.