Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva confeccionarà una guia d’acció per a implantar sistemes d’SMART CITY

El regidor de Modernització, Josep Escrivà, es va reunir, de forma telemàtica, amb el conseller d’Indústria, Rafa Climent, i la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, en una sessió organitzada per AVAESEN
La Guia d’Smart City és un document que ordena i pauta el desenvolupament digital de l’espai urbà

 

Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Ajuntament d’Oliva, ha participat en una sessió organitzada pel laboratori d’idees de ciutat intel·ligent d’AVAESEN, on van assistir el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent i la diputada de Modernització de la Diputació de València, Mentxu Balaguer.

En la sessió telemàtica es van tractar experiències prèvies de diversos ajuntaments de les províncies d’Alacant, València i Castelló, que van tindre l’oportunitat d’explicar les fases que han recorregut per a implantar les noves formes de digitalització als seus municipis, i quines han estat les accions. Accions que a l’Ajuntament d’Oliva ja hem estat avançant des de la legislatura anterior.

En paraules de Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Administració Municipal, «Oliva ha estat avançant, en matèria de digitalització, amb accions dirigides en el sentit que marquen les guies, però amb aquest document elaborat podrà traçar-se un full de ruta ben detallat.»

En els fulls de ruta tractats es va parlar de certificar l’energia perquè provinga de fonts renovables, instal·lació de punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, provisió de sistema de motorització energètica SIE, documents de planificació com els PACE i el PMUS, aparadors virtuals per al comerç de proximitat, sistemes d’aparcament intel·ligent, APPs per al turisme i informació ciutadana, etc. coses que a l’Ajuntament d’Oliva ja estan assolides, però també es va esmentar la urgència de traçar un full de ruta per estar preparats als nous mandats europeus.

Per la seua part el conseller Rafa Climent ha afirmat que «les entitats locals juguen un factor fonamental en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic», i ha apostat per la digitalització i l’energia com a eixos del canvi de model.

Entre altres coses, el conseller va explicar que entre els plans de reconstrucció econòmica la Unió Europea «Next Generation» s’inclouen els plans de modernització, innovació empresarial i descarbonització de les ciutats. Així que s’esperen grans inversions en el foment de l’ocupació en aquest sentit.

Per altra banda, la diputada de Modernització, Mentxu Balaguer, va oferir ajuda a tots els ajuntaments de la Província de València i va explicar que entre els objectius de la diputació està el d’ampliar la inversió pública en digitalització dels municipis.

«La Diputació de València ha augmentat de forma considerable les inversions en matèria de digitalització, modernització i Smart City, des de 250.000 € a 1.000.000 €, amb la intenció d’impulsar mesures innovadores per fer als municipis més eficients. Enguany s’han presentat 145 sol·licituds, de les quals s’han atorgat 66 subvencions d’aquest àmbit» afegeix Mentxu Balaguer, diputada de Modernització de la Diputació de València.

«Enguany a Oliva hem aconseguit una de les ajudes de Diputació per a fer sensorització de places d’aparcament, iniciant així un sistema d’aparcament intel·ligent. Però per tal de continuar implantant noves mesures i desenvolupant fases d’aquelles que ja tenim, és molt important treballar amb documents de planificació a llarg termini, com és la Guia d’Smart City que elabora el laboratori d’idees en Smart City AVAESEN» Conclou Josep Escrivà, regidor de Modernització de l’Administració Municipal.

En la sessió es van lliurar les guies dels municipis d’Aielo de Malferit, Agullent, Carrícola, Elda, Nàquera i Ròtova, que les han elaborat amb l’ajuda de la Diputació de València.

AVAESEN és un laboratori d’idees (Thing Tank) especialitzat en la digitalització dels espais urbans, economia circular i energies renovables. És una organització sense ànim de lucre que aglutina més de 6.000 professionals amb d’experiència treballant en la conjugació del sector públic i privat al servei de la modernització dels espais públics i administracions.