Salta al contingut

Premsa

Tractament contra procesionària del pi

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Oliva informa que s’ha iniciat, des de mitjans del mes d’octubre, un tractament biològic contra la plaga denominada processionària del pi, que afecta una sèrie de pins ubicats a la muntanya de Santa Anna i que va ser detectada al llarg del passat mes de març.

 

Al terme d’Oliva, esta plaga es va detectar l’any 2009, de forma puntual, en pins situats en zones urbanes del municipi. Es tracta d’uns insectes que ocasionen danys a l’arbrat i formen una espècie de borses amb fol·licles urticants. “Concretament, estos insectes poden afectar la salut de les persones, ja que al contacte entre la pell i estos fol·licles es poden provocar irritacions i urticàries que poden, inclús, arribar a produir transtorns al·lèrgics greus amb especial sensibilitat. En cas de contacte, el tractament sempre el realitzarà un metge” assenyalava el regidor de Medi Ambient, Pepe Salazar.

 

Així mateix, des del Departament de Medi Ambient, també s’ha indicat que estos fol·licles són especialment tòxics per als gossos “que no deuen tocar-los ni tampoc ingerir-los. Si és així, cal portar d’immediat l’animal al veterinari”.

 

L’actuació més eficaç per al control de la processionària del pi és el tractament que porta a cap l’Ajuntament d’Oliva amb insecticides biològics basats en “Bacillus thuringiensis“. El millor moment per a la seua aplicació és abans de l’eclosió del 100% dels ous, o durant el primer estat de les erugues. Este tractament es repetirà durant 3 ó 4 anys per tal que siga el més efectiu possible.

 

També és molt important fomentar la nidificació d’aus insectívores amb la col·locació de caixes niu per a promocionar la nidificació i refugi d’este tipus d’aus en l’arbratge, i al temps que facen la seua funció depredadora del insecte.