Salta al contingut

Premsa

Campanya reciclatge vidre hosteleria

P1220888L’Ajuntament d’Oliva i Ecovidrio, l’associació sense intenció de guany que gestiona el reciclatge dels envasos de vidre dipositats en els contenidors de tot l’estat, han presentat hui la nova campanya per a facilitar la recollida i reciclatge dels residus d’envasos de vidre en locals hostalers de la localitat, en una acte que ha comptat amb la presència de Vicente Santacatalina, regidor d’Obres i Serveis i d’Agricultura de la localitat, Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio i, el president de l’Associació d’Hostalers d’Oliva Gastroliva, Enrique Climent.
La iniciativa va arrancar durant el mes d’octubre, amb una primera fase a través d’un treball de camp pel qual es van realitzar enquestes a més de 120 establiments de la ciutat. Estes enquestes tenen com a objectiu informar de la campanya, i detectar les necessitats dels hostalers per tal de facilitar-los el reciclatge dels residus d’envasos vidre.
D’esta manera, els locals que participen en la campanya que prèviament ho sol·liciten, disposaran d’un poal amb rodes, amb sistema Ale-hop, per a facilitar-los el transport i bolcat dels envasos de vidre en els diferents contenidors adaptats específicament a este sector i que estan instal·lats en la via pública.
El sector de l’hostaleria i la restauració, clau per a augmentar la quantitat de vidre reciclatge
El sector de l’hostaleria i la restauració és fonamental per a incrementar els quilograms d’envasos de vidre dipositats en els contenidors, ja que consumix el 48% dels envasos de vidre. Per esta raó, és important informar els hostalers de la importància de realitzar una correcta separació dels envasos de vidre en origen.
Els contenidors de vidre situats en els carrers, servixen per a recollir únicament els envasos de vidre: ampolles, pots i flascons que es consumixen en el sector i en les llars. Hi ha altres materials, com poden ser la ceràmica o altres tipus de vidre (plats, gots, vidres de finestres, etc.), que per tindre una composició diferent de la del vidre dels envasos, s’han de dipositar en els punts nets dels pobles i ciutats.
Dades de reciclatge de vidre en Oliva
Esta campanya també servirà per a continuar elevant els quilograms de residus d’envasos de vidre dipositats en els contenidors d’Oliva. Segons les últimes dades relatives al 2012, els ciutadans de la localitat, van reciclar un total de 562.229 quilograms d’envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada veí va reciclar una mitjana de 19,9 quilograms d’este material. Respecte a la taxa de persones per contenidor, Oliva se situa en una mitjana de 175 habitants per contenidor, i disposa en l’actualitat d’un total de 161 iglús per als residus d’envasos de vidre instal·lats en la ciutat.