Salta al contingut

Premsa

Renúncia Alcaldia Ajuntament d’Oliva

L’alcalde d’Oliva, David González, ha fet pública la seua renúncia a l’Alcaldia-Presidència de l’Ajuntament d’Oliva complint l’acord de govern signat fa 18 mesos entre el Bloc-Compromís i els socialistes.

Hui dilluns s’ha celebrat un Ple Extraordinari per informar la Corporació i el 4 de juliol s’investirà el nou alcalde de la ciutat, Salvador Fuster. Al plenari han estat presents tots els regidors a excepció dels del Grup Municipal del PP que no han assistit.

P1230050Tal i com estava previst, David González ha registrat formalment l’escrit de renúncia a l’Alcaldia-Presidència de l’Ajuntament d’Oliva, en virtut del pacte de govern subscrit entre el Bloc-Compromís, al qual representa González, i el PSPV-PSOE, el 13 de juliol de 2012, ara fa 18 mesos, i que va donar lloc a una moció de censura. Tots dos partits acordaren l’alternança a l’Alcaldia pel que restava de mandat corporatiu, corresponent el primer mandat per al Grup BLOC-Compromís i el segon torn per al Grup Socialista Municipal.

 

En el repàs dels 18 mesos al front de l’Ajuntament d’Oliva, González ha destacat el treball, l’esforç i la il·lusió dipositada. “M’he deixat la pell i he procurat sempre arribar a acords, pensant en els interessos de la ciutadania d’Oliva en primer lloc, per damunt de qüestions partidistes o possibles rèdits electoral. D’això done la meua paraula”.

Segons l’alcalde, el balanç ha estat positiu i Oliva ha eixit guanyant, sobretot en estabilitat política, econòmica i en transparència. “I això que les condicions heretades quan vam accedir al govern no eren les més idònies, doncs vivíem en un clima de tensió i crispació permanent, arrossegàvem una delicada situació de les arques municipals, en mig d’una important crisi econòmica”. González ha recordat, per exemple, que va haver de fer front a la coordinació del pressupost municipal, a la inexistent Relació de Llocs de Treball, a una sentència de vora 900.000 euros de Martí-Deveses, a l’actualització de preus de 600.000 euros reclamada per la concessionària FCC o a la permuta amb CHG, per la qual havien de pagar 1.200.000 euros a l’empresa, etc.

Per àrees

“Hem apropat l’Ajuntament als barris. Per primera vegada a la ciutat, l’Alcaldia s’ha traslladat periòdicament a alguns dels principals barris des d’on el veïnat ens ha fet arribar aquelles necessitats i inquietuds que podem resoldre o treballar conjuntament des de l’Ajuntament. D’altra banda, els regidors de Compromís i jo mateix hem donat exemple de transparència fent públiques les nostres retribucions econòmiques i les meues declaracions de la renda”.

En el capítol econòmic, en només 18 mesos, assegura haver propiciat una política de disciplina pressupostària que els ha permès estabilitzar la Tresoreria municipal. Així, 2012 va finalitzar amb un liquidació positiva de més de 4 milions d’euros i un romanent en caixa d’1.2 milions, que els ha permès afrontar el pagament a proveïdors, subvencions i associacions dins del termini legal de 60 dies que marca la llei. “A més, hem augmentat les partides socials i estem fent una revisió del Pla d’Ajust, aprovat per l’anterior govern del PP, per tal de suavitzar la brutal pujada d’impostos prevista pels populars”.

“En any i mig també hem aconseguit posar les bases per a la modernització de l’administració local. Hem aprovat una ordenança per a possibilitar l’administració electrònica que suposarà un canvi radical en les relacions entre la ciutadania i l’Ajuntament.” La nova pàgina web d’Oliva permetrà gestionar els volants d’empadronament, consultar els expedients que s’estiguen tramitant, i fins i tot una bústia de queixes i suggeriments, entre d’altres serveis. La modernització anirà acompanyada d’unes obres a la planta baixa de l’edifici de l’ajuntament (on està la policia) per valor de 200.000 euros, on es crearà un nou espai de 180 metres quadrats per acollir el 80 per cent de les tramitacions, la finestra única.

En Ordenació del Territori assegura haver resolt molts dels problemes administratius i reformat moltes normes urbanístiques. “Estem a punt d’adjudicar el Catàleg de Béns i Espais Protegits i hem multiplicat significativament les ordres d’execució, per posar només uns exemples de gestió responsable i disciplina urbanística”.

“També hem impulsat una nova concepció turística transversal, conjuntament, des dels departaments de Turisme, Comerç, Esports, Cultura, Patrimoni, etc., per tal d’exportar les nostres potencialitats en una època de crisi on la creativitat, la imaginació i el treball en equip han de suplir l’escassesa de recursos econòmics. Estem obrint-nos a la resta de la comarca mostrant, a banda de les nostres platges reconegudes per tothom, el turisme cultural, gastronòmic, comercial, esportiu, natural, etc. Creiem que hi ha un important mercat a les poblacions que ens envolten i que contribuirà a la desestacionalització.”

Per la seua banda, les àrees de Cultura-Biblioteques i Patrimoni han volgut reivindicar la capitalitat cultural d’Oliva amb l’objectiu de presentar una oferta cultural estable, diferenciadora, atractiva per al veïnat, però també atraient per als visitants de la resta de la comarca. S’ha creat una escola de teatre, s’han programat actuacions de renom, organitzat la Fira de Minerals, en col·laboració amb l’àrea de turisme, etc.

La policia local ha estat una altre dels reptes del nou equip de govern, ja que es trobava en una situació “precària”. “Tenim a punt un nou vehicle, l’adquisició de la uniformitat, hem encentat un procés de millora de les condicions, etc.”

“Gràcies a totes les activitats que fan les associacions del nostre poble estem superant una època difícil i podem continuar fent tot el que venia realitzant-se: activitats esportives, exposicions, espectacles, concerts, presentacions de llibres, mercadets, etc.”

Finalment, l’alcalde no s’ha volgut oblidar de les grans infraestructures de ciutat on ha treballat constantment, però amb discreció “i sempre acompanyat de la resta de portaveus municipals i alcaldes de la comarca. Seria el cas, per exemple, de la circumval·lació o l’enllaç sud de l’AP7, per a l’estudi del qual s’ha inclòs una partida de 400.000 euros als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2014, el tren Gandia-Oliva-Dénia, el projecte contra avingudes del Gallinera, el suport als afectats per la línia marítima terrestre, l’Alta Tensió al seu pas pel municipi o les inversions necessàries per al Centre de Salut de Sant Francesc o la Via Ronda, entre altres projectes”.

Futur

També com era d’esperar, David González, ha anunciat que continuarà de regidor de Compromís a partir del pròxim dilluns, quan s’informe formalment la Corporació de la seua renúncia, “treballant amb la mateixa força, però des d’altres responsabilitats, ja que queda molta feina per fer. I el vertader balanç caldrà fer-lo al 2015, quan finalitze la legislatura”. No obstant això, González no ha volgut aclarir quines seran les noves responsabilitats al si del govern i ha anunciat que es faran públiques després del 4 de gener, quan tindrà lloc el Plenari que investirà al nou alcalde, el socialista Salvador Fuster.

“No vull acabar la meua intervenció sense agrair la comprensió dels mitjans de comunicació al meu treball, des del respecte a la llibertat d’expressió”.