Salta al contingut

Premsa

Oliva acull el festival Brassurround 2014

Oliva acull el festival Brassurround 2014

La ciutat comtal acollirà del 28 de febrer al 2 de març el festival Brassurround Oliva 2014, centrat en els instruments de vent-metall, però amb una vessant pedagògica i una altra concertística. Entre les actuacions destaquen l’espectacle de cloenda Metalls d’Estil, de Spanish Brass Luur Metalls i Pep Gimeno “Botifarra, al Teatre Olímpia.

El festival Brassurround Oliva 2014 està organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, Spanish Brass Luur Metalls i el Quintet de Metalls Al Vent, i comptarà també amb la col·laboració, entre altres, del Conservatori Professional de Música Josep Climent, lloc on s’hi desenvoluparà la major part de l’esdeveniment musical, l’AMPA del centre o l’Associació Artístico-Musical d’Oliva.

Pel que fa al professorat, entre els trompetistes estaran Pierre Badel (França), Luís González, Carlos Benetó i Juanjo Serna.

La trompa comptarà amb professors com Paco Rodríguez Azorín i Manolo Pérez. En trombó, Jacques Mauger (França), Carlos Gil i Inda Bonet.

Finalment, l’especialitat de tuba i bombardí la impartiran Fabrien Wallerand (França) i Sergio Finca, membre d’Spanish Brass Luur Metalls.

Concerts

Les actuacions musicals s’encetaran el dia 28 de febrer, amb el Concert de Professors al saló d’actes del conservatori, amb Luís González (trompeta), Francisco Rodríguez Azorín (trompa), Carlos Gil (trombó), Pierre Badel (trompeta), Jacques Mauger (trombó) i Spanish Brass Luur Metalls.

El dissabte, 1 de març, al Centre Polivalent d’Oliva, hi actuarà la Banda de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva amb els solistes Quintet de Metalls Al Vent, Jacques Mauger i Fabien Wallerand. El Quintet de Metalls “Al Vent” (QMAV) es va formar en la primavera de 1992, des d’aleshores han editat 2 CD, han estrenat 11 obres originals en uns 14 festivals de música, han arreglat unes 100 obres i han tocat en més de 200 ocasions amb un repertori que supera els 300 títols. Però el QMAV no és només un compendi de números, ja que dinamitza culturalment allà per on passa des de Granada fins Frankfurt i des de Burgos fins a València.

Finalment, tancarà el festival l’espectacle Metalls d’Estil, d’Spanish Brass Luur Metalls i Pep Gimeno “Botifarra”, el diumenge 2 de març al Teatre Olímpia d’Oliva. Es tracta d’un espectacle basat en algunes de les cançons que “Botifarra” ha anat recopilant en la seua trajectòria artística, adaptades a un context entre el jazz i la música de cambra per Ramon Cardo.

Tots els concerts seran a les 20.00 hores.

Més informació i inscripcions a:  www.brassurround.com