Salta al contingut

Premsa

El Repte Lector de les Biblioteques d’Oliva viatja a Madrid

El Ministeri d’Educació, Cultura i Esport reconeix la tasca bibliotecària de foment lector que s’impulsa des d’Oliva

El projecte del Repte Lector de l’Estiu del Servei de Biblioteques de l’Ajuntament d’Oliva viatjarà demà dijous a Madrid, de la mà de Mª José Canet i Esther Peiró, per participar en el II Encuentro Lectureando que organitza l’Observatori de la Lectura i el Llibre en el marc de la programació de la Fira del Llibre de Madrid.

Es tracta d’una jornada d’intercanvi d’idees al voltant d’iniciatives que tenen com a objectiu el foment lector, i on els participants i entitats organitzadores de cada projecte explicaran la seua pròpia experiència. Aquesta edició tindrà la gastronomia com a fil conductor.

Amb el títol 24 platos para saborear la lectura ¡Leer alimenta! la convocatòria d’enguany s’ha organitzat al voltant de quatre taules. Entre els projectes presentats, 15 són experiències destacades en el web Lectureando, i el Repte Lector és una d’elles.

El periodista Óscar López, director i presentador del programa cultural de RTVE Pàgina Dos, moderarà el debat des de la Biblioteca Pública Municipal Eugenio Trías de Madrid.

La finalitat primordial d’aquesta trobada, que podrà seguir-se en Twitter i Instagram amb el hashtag #Lectureando18, és difondre informació i intercanviar impressions sobre projectes d’animació lectora especialment excel·lents. Les iniciatives, molt diferents entre elles, de ben segur serviran d’inspiració i demostraran que hi ha moltes maneres de promoure la lectura.

El regidor Enric Escrivà ha valorat molt positivament la participació del Servei de Biblioteques en aquesta trobada, i ha posat en relleu el reconeixement que des del ministeri, concretament des de l’Observatori de la Lectura i el Llibre, “fan de la important tasca d’animació a la lectura que impulsen els i les nostres bibliotecàries, i que situa els nostres centres com un referent nacional en l’àmbit de les biblioteques públiques.”