Salta al contingut

Premsa

El Figatell Sound d’Oliva, enguany, davant la mar i al ple de l’estiu

La sisena edició del festival de música alternativa arriba el pròxim 10 d’agost convertit en una festa gratuïta i oberta a la “gent jove de totes les edats”

El Diluvi, La Fúmiga, Reacció i Via Lliure integren un cartell de qualitat que farà vibrar la Mitja Galta de la Platja d’Oliva

El VI Figatell Sound aposta enguany pel públic familiar amb el grup infantil Trobadorets i tallers de circ per a grans i menuts

El Figatell Sound 2018 ha estat presentat aquest matí a l’Ajuntament d’Oliva de la mà del regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, el regidor de Joventut, Àlex Salort, i Roser Fuster de Joves d’Oliva en Moviment.

Com a novetats més destacades, els organitzadors han fet referència al canvi de data i lloc. Per primera vegada se celebra davant la mar, al passeig de la Mitja Galta de la Platja d’Oliva, el divendres 10 d’agost. Però el Figatell Sound arriba, a més a més, disposat a muntar una bona festa oberta a tots els públics, sense taquilles i amb activitats destinades al públic infantil.

La programació s’encetarà a les 20.30 h amb un concert de Trobadorets, el grup de Castelló que aposta per fer música en directe perquè ballen xiquets i xiquetes, i tots els adults que vulguen. A Oliva ja són coneguts per l’èxit de la seua participació en la ‘Poefesteta’ d’enguany. D’allò més participativa serà també la ludoteca circense que començarà a la mateixa hora amb una pila de jocs i dinàmiques per aprendre i passar una estona entretinguda. Grans i menuts tindran l’oportunitat d’iniciar-se i familiaritzar-se amb els malabars més coneguts: boles, carioques, plats, diables, xanques… aprendre les tècniques bàsiques i jugar amb objectes relacionats: paracaigudes, traga-boles, esquís, roda-bola…

Tot açò tindrà lloc al carrer Alfons el Magnànim, a prop del Club Nàutic, però a l’altra banda de la platja, a les 20.00 h des de la plaça d’Europa eixirà el Correbars, el passacarrer més engrescador que anirà sumant tota la gent que s’apunte a la festa. Al ritme de la Xaranga de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva s’arribarà a la Mitja Galta i començaran els concerts, a partir de les 21.30 h.

Obri cartell la banda alcoiana El Diluvi, un grup de música de folk modern que fusiona diversos estils musicals com cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional o d’arrel valenciana. Amb instruments de la zona mediterrània com el violí, la bandúrria, la guitarra flamenca i percussions de tota mena, El Diluvi creen així un nou estil que anomenen i anomenem ‘Mestissatge Mediterrani’.

Des d’Alzira arribarà La Fúmiga, una banda creada el 2012 que reprodueix a casa nostra el fenomen ja conegut a altres indrets del món de portar les agrupacions de vent i percussió del carrer a l’escenari, a l’estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d’Europa. Amb aquesta instrumentació, barreja de la cultura de banda i l’alternativa, fan un repàs al panorama musical en llengua pròpia, amb l’ska, el punk i la música llatina com a referents, que els ha portat a actuar en festivals com el Feslloch.

Els pegolins Reacció també estaran presents al Figatell Sound. Aquesta banda sorgida de les aules de l’Institut Enric Valor ha estat notícia recentment per la publicació de “5 de Pego”, la nova versió de la mítica “Tres de Pego” de La Gossa Sorda. La cançó va ser un himne en honor de tres veïns de Pego que van morir en lamentables condicions al camp de concentració de Gusen, dependent de Mauthausen. Reacció, un grup que barreja ska, reggae, rock folk i punk, s’implicà en un projecte al seu institut que forma part de la Xarxa Mai Més, en defensa de la memòria històrica.

En un poble de bons músics i bona música, també comptarem amb el nostre grup local. Serà Via Lliure, una jove banda creada per músics de l’Horta i la Safor que inicia el seu recorregut musical amb un estil influenciat per altres grups del nostre territori. Via Lliure posarà el punt oliver al festival amb versions de clàssics i temes de collita pròpia.

A l’hora de sopar ens podrem apuntar al ‘Sopatell’. Hi haurà a la venda tiquets per al pack que inclou un entrepà de figatells (o els ‘vegatells’, l’opció vegana), una cervesa o un refresc i un colpet de regal per tan sols 5 euros.

“El VI Figatell Sound arriba carregat d’il·lusió i de bones propostes, totes obertes i gratuïtes. Hem apostat d’una manera clara pel públic familiar i comptem que siga una forma de reunir la gent jove de totes les edats per gaudir de la nostra platja a través de la música”, ha comentat el regidor de Cultura, Enric Escrivà.

El regidor de Joventut, Àlex Salort, ha estimat molt positius els canvis en aquesta sisena edició i assenyala dos novetats més: la presència a nivell de voluntariat de les Quintades, i la col·laboració del col·lectiu local Cua-roja amb Benestar Social i Igualtat per tal de facilitar material formatiu en matèria LGBT dins de la campanya ‘Oliva orgullosa’. “Seguim apostant pel Figatell Sound, un referent per a la joventut d’Oliva que continua creixent any rere any.”

Recordem que el Figatell Sound forma part de tot un seguit d’esdeveniments musicals que tindran lloc a la Platja d’Oliva amb la programació del cicle ‘Música a la mar’.