Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva ja disposa de l’informe de la Policia Local d’Oliva sobre el Figatell Sound

L’informe assenyala “una discusión en la que sólo intervinieron dos varones” i conclou que el Figatell Sound es va desenvolupar de forma “lúdica, cívica y ejemplar”

 Segons l’informe de la Policia Local, que va estar present amb un total de 12 agents, l’agressió que es va denunciar a través de les xarxes socials es va produir en el context d’una discussió en la qual van intervenir dos homes, el veí d’Oliva i un altre sense identificar fins al moment i que segons els testimonis podria ser de nacionalitat anglesa. En la trifurca, el veí d’Oliva va resultar amb una “ferida lleu” al cap. Es descarta la intervenció de terceres persones, més enllà de separar als afectats.

Pel que fa a la pancarta, només hi ha constància d’una amb reivindicacions feministes des de l’escenari, sense que conste l’existència de cap altra proclama amb contingut polític per part de l’organització, dels grups musicals ni del públic.

L’informe, que s’ha fet arribar a la Guàrdia Civil i a tots els grups polítics de la Corporació Municipal per part de l’alcaldia, conclou que: “El concierto del Figatell Sound, desde el punto de vista de previsión, coordinación, medios personales, materiales y, en especial, a la seguridad, fue ejemplar. Pero fue más ejemplar el comportamiento cívico, educado y correcto, tanto de grupos actuantes como del público. Ni tan siquiera había suciedad en la vía pública, se hizo gran uso de papeleras y contenedores, y para micciones se hizo uso de varios W.C’s portátiles (Poliklin). No existió botellón en alrededores y se concentró la gente en Alfonso El Magnánimo, compuesta por una gran diversidad de familias de todas las edades y adolescentes.”

L’Ajuntament d’Oliva es reitera en la condemna a la dita agressió, així com a qualsevol tipus de violència. Condemna que ja va fer pública el dissabte 25 d’agost en ser coneixedor dels fets. Per últim, mostra el seu suport als Joves d’Oliva en Moviment per l’excel·lent labor que han anat desenvolupant durant les sis edicions del Figatell Sound.