Salta al contingut

Premsa

Oliva sol·licita una subvenció per a un Pla d’Ocupació per a gent discapacitada

L’Ajuntament d’Oliva, a iniciativa de la delegació d’Ocupació i Empresa, dirigida per David González, ha sol·licitat finançament a la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació per dur a terme un Pla Integral d’Ocupació per a persones discapacitades.

La sol·licitud, s’enmarca dintre de l’ordre 24/2014, de 16 de juliol, de la mateixa Conselleria (DOCV 21/07/2014), i té com a finalitat principal incrementar l’ocupabilitat de les persones desocupades amb discapacitat greus de la Comunitat Valenciana, en este cas concret del municipi d’Oliva. Les ajudes contemplades en la convocatòria estan confinançades pel Fons Social Europeu.

Els destinataris són persones desocupades que acrediten una discapacitat  psíquica o malaltia mental com a mínim del 33% o una discapacitat física o sensorial com a mínim del 65%, que estiguen inscrites com a desocupades en els centres Servef d’Ocupació.

El Pla s’haurà d’ajustar a 60 participants, als quals se’ls realitzarà el corresponent itinerari laboral i formatiu al llarg de 15 mesos, amb entrevistes individualitzades en profunditat, que permeten determinar i concretar l’aptitut i actitut del participant, orientacio professional per a l’ocupació, motivació i desenvolupament d’aspectes personals per a l’ocupació, tallers d’el·laboració de C.V. i d’entrevistes, informació i motivació per a l’autoocupació, i assitència per a l’adaptació a l’entorn laboral i superació de barreres personals.

El cost total del projecte presentat per l’Ajuntament d’Oliva puja a 92.812,50 euros (1000 euros X 60 participants + 32.812,50 euros dels costos salarials dels tècnics especialitzats). I com a mínim, s’ha d’aconseguir la inserció laboral de 10 dels participants.

David González ha manifestat que l’equip de la delegació d’Ocupació i Empresa està fent tot el possible per tal d’atraure finançament d’altres administracions que, conjuntament als recursos propis, facen possible polítiques actives d’ocupació, en este cas, per a un col·lectiu amb moltes dificultats com són les persones discapacitades. Ara, cal confiar en què la Conselleria d’Economia, Indústria, Turisme i Ocupació siga sensible a la situació que estan patint moltes famílies a la nostra ciutat i destine recursos econòmics als projectes presentats per l’Ajuntament d’Oliva.

Finalment, González també ha confirmat que en estos moments el departament d’Ocupació treballa per adherir-se al Pla d’Ocupació Conjunt entre la Generalitat Valenciana, la Diputació de València (51.886,54 euros) i l’Ajuntament d’Oliva (25.943,27 euros), que farà possible la contractació de 76 persones desocupades d’Oliva durant 2 mesos, amb contractes de 20 hores