Salta al contingut

Premsa

El Consell Local Agrari veu viable la proposta del regidor d’Agricultura, Gabriel Oltra, del Grup Projecte Ciutadans d’Oliva, d’instal·lar càmeres de vigilància als camins rurals

El regidor d’Agricultura, Gabriel Oltra, es va reunir divendres passat, dia 20 de novembre, per informar i estudiar amb els membres del Consell Local Agrari una sèrie de mesures de suport al sector agrari. Al Consell Local Agrari van acudir tots els seus membres, excepció feta del representant del Grup Socialista. A la reunió es va informar de totes les propostes que des de la Delegació d’Agricultura s’impulsaran en el sector agrari de la ciutat.

El regidor d’Agricultura va traslladar al Consell Local Agrari tots els assumptes de seguretat, sobre el robatori de taronges i motors de reg en el terme municipal, que es van plantejar en les reunions amb la Guàrdia Civil i la Policia Local.

A més, el regidor d’Agricultura va explicar la decisió adoptada per l’equip de govern d’incrementar la contribució rústica a un euro i mig la fanecada. L’Impost de la rústica, que passa de pagar tres euros per fanecada, a quatre euros i mig per fanecada, de mitjana, es va explicar i justificar al Consell.

La recaptació d’aquest increment anirà destinada a donar suport i millorar els agricultors que efectivament realitzen producció i cultiu, amb mesures concretes en seguretat i infraestructures, i alhora aquest increment penalitzarà als habitatges construïts fora d’ordenació en terrenys rústics.

Es va comunicar la decisió adoptada per la Delegació d’Agricultura i les forces i cossos de seguretat, sobre l’assumpte de facilitar i ajudar els agricultors en la tramitació de les denúncies i informar personalment a través del funcionari assessor d’Agricultura Enrique Parra, el qual realitzarà tots els tràmits davant la Guàrdia Civil i la Policia Local.

Aquesta mesura és pionera a tota la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera els agricultors no perdran ni un sol minut a l’hora de denunciar els robatoris.