L’exposició s’exhibirà en el Museu Etnològic fins el proper 31 de maig, i mostrarà els llenguatges artístics d’un dels períodes històrics més efervescents a través de 47 rèpliques d’obres de Renau, Dubón o Artur Ballester, entre d’altres
Després de l’èxit de l’exposició “La Modernitat Republicana a València. Innovacions i pervivències en l’art figuratiu (1928-1942)” que el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) va dedicar l’any passat a l’efervescència artística valenciana de l’època republicana, el Museu Etnològic d’Oliva acull ara una versió itinerant de la mostra que s’inaugurarà aquest divendres, 5 de maig, a les 19.30 h, en el marc del programa cultural ‘Fem Memòria’ dedicat a la memòria històrica i democràtica.
L’exposició “Estètica Republicana a València. Innovacions i pervivències (1931-1939)” —nom que rep la mostra en la seua versió itinerant— es compon d’un total de 47 rèpliques d’obres originals creades entre el 21 d’abril de 1931 i l’1 d’abril de 1939, és a dir, des de la proclamació de la República i fins a la fi de la Guerra Civil.
A través d’una acurada selecció de cartells i obres d’artistes com Artur Ballester, Teodoro Andreu, Josep Renau o Luis Dubón, la retrospectiva planteja un recorregut que transita de forma paral·lela pels avatars de la història social i política dels anys 30 i, especialment, pels de la fecunda història dels llenguatges artístics i l’estètica del moment.
El regidor de Cultura, i de Museus i Patrimoni artístic, Enric Escrivà, ha explicat que el MuVIM, amb aquesta versió itinerant de l’exposició ofereix de nou la possibilitat de conèixer millor una etapa crucial de la nostra història a través de la mirada artística, però també política i social.
Escrivà ha destacat que el projecte expositiu posa de manifest la voluntat i l’esforç de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València per apropar al públic el riquíssim patrimoni custodiat a la corporació provincial. Al mateix temps, el regidor ha agraït la col·laboració del museu de la Diputació de València en la programació del conjunt d’activitats culturals destinades a la recuperació de la memòria històrica.
La mostra es podrà visitar fins el proper 31 de maig, en l’horari habitual del Museu Etnològic (carrer de Tamarit, 2-4), de dimarts a dissabte, de 10.00 a 13.30 i de 16.00 a 19.30 h; i diumenge, d’11.00 a 13.30 h.