Salta al contingut

Premsa

Oliva obté una subvenció de 158.427 euros del Ministeri de Treball

David González, tinent d’alcalde delegat d’Ocupació i Empresa en funcions, ha donat a conéixer la subvenció que ha rebut l’Ajuntament d’Oliva, per valor de 158.926 euros, del Ministeri d’Ocupació i Afers Socials (Servei Públic d’Ocupació Estatal).

Esta subvenció s’emmarca dins del Projecte denominat “Projectes de Garantia de Complements de Renda, SEPE 2015” que està adreçat a treballadors aturats dels sector agrícola que paguen el “cupó agrari” i que estan inscrits en el SERVEF.

L’Ajuntament d’Oliva té previst iniciar les contractacions a partir del 16 de juny. Els treballs consistiran al manteniment i eliminació de canyes i vegetació en llits i sèquies del terme municipal. En total es contractaran 114 treballadors, dels quals 102 seran peons i 12 encarregats. El projecte s’executarà en tres fases diferents (juny-juliol-agost) i es contractarà en cada fase (d’una durada d’un mes) a 34 peons i 4 encarregats.

Els requisits per poder accedir a una d’aquestes contractacions són estar en situació de desocupació, haver cotitzat tres mesos durant l’últim any (del qual un d’ells ha de ser en els darrers nou mesos); i un dia cotitzat computarà com un mes (sempre que siguen dies en mesos diferents).

El SERVEF ha enviat cartes a totes les persones d’Oliva que compleixen els requisits, no obstant, és possible que hi haja persones que no hagen rebut dita comunicació. És per això, que des de la delegació d’Ocupació i Empresa (ADL) s’informa a totes aquelles persones interessades, que complesquen amb els requisits de l’oferta de treball, que s’han de presentar a l’Agència de Desenvolupament Local d’Oliva (Edifici Almàssera, 1a planta)  per acreditar-ho i gestionar la seua inclusió en les llistes definitives per tal de poder ser baremats”. La documentació que s’ha d’aportar és el  DARDE i document de Vida Laboral que acredite la seua situació d’aturat agrícola.