Aquest dissabte, 26 de setembre, es realitza el II Concurs Amateur de Pebrera Farcida d’Oliva, un esdeveniment que naix per fer ressò d’aquest plat que és un referent de la cuina tradicional de la nostra ciutat i magnífic representant d’una cultura gastronòmica que fa el deliri, no només dels olivers, sinó també dels visitants i turistes que tant valoren aquest atractiu popular. El concurs començarà a les 12.00 h al Mercat Municipal. Els participants acudiran amb la cassola de pebreres farcides a l’estand expositor i allí mostraran la seua creació i faran l’exposició emplatada. L’estand expositor i la taula de valoracions estarà decorat per a la ocasió de la mà dels veïns del carrer de Sant Vicent, “els agraïm el seu bon gust, la seua estima per les nostres tradicions i per suposat la seua col·laboració” assenyalava la regidora de Turisme, Mireia Morera. Cinc membres formaran el jurat: Paco Soqueta (President de Gastroliva), Alberto Nieto (membre associat de Gastroliva), Rosa LLopis (Presidenta d’Acco), Daniel Ardid (Periodista) i Amalia Navarro (Presidenta de l’Associació d’Ames de Casa). Una vegada degustades i valorades pel jurat tindrà lloc el lliurament de premis i diplomes als guanyadors i s’obsequiarà a tots els participants amb un davantal creat especialment per a l’ocasió. Per concloure l’acte s’oferirà una degustació de Pebreres Farcides (dels participants del concurs), i a més una mostra gastronòmica de tapes populars, refrescos i vins per al públic assistent. Aprofitant aquest dia de promoció de la gastronomia d’Oliva, tindrà lloc la presentació oficial de la nova Ruta de Tapes que començarà el proper divendres 2 d’octubre i que transcorrerà per nombrosos establiments hostalers membres de l’Associació Gastroliva. La presentació de la ruta serà a les 11.00 h i acte seguit s’iniciarà el II Concurs de Pebrera Farcida. Participaran l’alcalde d’Oliva, David Gonzàlez, la regidora de Turisme Mireia Morera, el regidor de Comerç-Mercat i Consum, Pepe Salazar, Gastroliva i Safor Events. “Us convidem a tots a gaudir d’una jornada de dissabte diferent, al Mercat Municipal, i a participar en la celebració de la nostra gastronomia, que constituïx un dels recursos més preuats, reclam d’aquesta ciutat de tradicions i cultura popular” assenyalava la regidora de Turisme, Mireia Morera. L’esdeveniment l’organitza el Departament de Turisme d’Oliva amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Oliva, del departament de Comerç, Mercat i Consum, del Patronat Provincial de Turisme “Valencia Terra i Mar” i l’Associació d’Hostalería d’Oliva Gastroliva.
23 setembre 2015 | turisme