Salta al contingut

Premsa

Treballs de tala i neteja al parc públic de Santa Anna, sota la línia elèctrica d’alta tensió que travessa el parc

L’Ajuntament d’Oliva informa que s’estan realitzant uns treballs de neteja forestal en tot el recorregut de la línia d’alta tensió que travessa el parc de Santa Anna, la neteja consisteix a talar arbres i desbrossar matolls que es troben dins de la superfície afectada pel recorregut de la línia.

Segons declara Imma Ibiza, regidora de Medi Ambient “És una línia aèria d’alta tensió, la titularitat de la qual és Iberdrola Distribuión Eléctrica SAU. D’acord amb l’art. 140 del RD 1995/2000, les línies elèctriques de distribució estan declarades d’utilitat pública als efectes de servitud de vol. Per altra banda, i segons la normativa, la responsable de mantenir en condicions la línia elèctrica és         l’empresa Iberdrola.”

Els treballs que s’estan realitzant s’emmarquen dins d’un Pla de Manteniment regulat en la normativa forestal amb la finalitat de previndre els incendis forestals, garantir la seguretat dels usuaris del parc i portar un control de la seua massa forestal. Per l’entorn paisatgístic i visual del traçat, el Pla de Manteniment contempla els efectes visuals i ambientals segons el tipus de vegetació al voltant de la línia per a la seua repoblació.

Atés que el Castell de santa Anna té una protecció com a BIC (Bé d’Interés Comunitari), els treballs tenen l’autorització de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport i de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural. Amb tota la documentació revisada, i els informes favorables dels tècnics municipals, l’Ajuntament d’Oliva ha concedit la llicència d’obres. El seguiment dels treballs el fan a peu del parc els arqueòlegs i els tècnics mediambientals de conselleria, de l’Ajuntament d’Oliva i d’Iberdrola.