Salta al contingut

Premsa

L’agenda “Oliva Comtal” s’estrena amb la programació de febrer i març

La publicació té com a principal objecte facilitar a la ciutadania el seguiment de la programació regular, de manera ràpida i senzilla, alhora que transmet una imatge de ciutat creativa, oberta i dinàmica.

El regidor de Cultura, Música i Biblioteques, i de Museus i Patrimoni Artístic, Enric Escrivà, ha presentat aquest matí en roda de premsa la nova agenda cultural de l’Ajuntament d’Oliva, que tindrà una periodicitat bimestral i inclourà la programació enllestida pel departament de Cultura, el Servei de Biblioteques i la xarxa de Museus.

El conjunt d’activitats s’aplega sota la marca “Oliva Comtal”, que tracta de reflectir la diversitat cultural del municipi, la seua riquesa patrimonial i la importància del dinamisme associatiu i cultural de tots els extrems de la ciutat. “Oliva Comtal esdevé l’agenda que fa comboi. Un punt d’inflexió en la vida cultural de la ciutat i alhora un gran contenidor que recull tota l’oferta cultural per primera vegada en molt temps”.

Quant al disseny, la publicació presenta un format de butxaca i desplegable en diferents planes, amb un disseny atractiu on prima la imatge sobre la lletra. “Oferim una composició atractiva i cridanera on destaca l’ús d’una sola tipografia i de quatre únics colors plans: verd, per a Cultura; taronja, per a Biblioteques; i roig, per a Museus; a més d’un de general acord amb la portada de cada nova agenda, que il·lustraran joves artistes locals a partir del mes d’abril. “Oliva Comtal” esdevindrà així no només un full cultural, sinó també un aparador per als nous valors emergents en les arts gràfiques i plàstiques”.

Pel que fa al contingut, la primera plana interior conté un calendari global que inclou les activitats culturals programades pels diferents col·lectius i associacions oliveres. “La complicitat de totes elles és un punt a remarcar i des d’ací el nostre agraïment per la ingent tasca cultural que desenvolupen”, ha assenyalat Escrivà. En segon terme, es destaquen els quatre grans esdeveniments del període que comprèn l’agenda. El regidor delegat ha explicat que “el full no s’estructura per dates sinó per seccions: teatre i música, projecció audiovisual, animació lectora, exposicions temporals i activitats permanents”.

El també regidor de Comunicació ha explicat que “Oliva Comtal naix amb clara vocació de continuïtat i ha estat pensada per a totes les edats i tipus de públic. Una agenda transversal de la qual es publicaran 2.500 exemplars que es distribuiran per edificis municipals, centres educatius, locals comercials i hostalers, i també per les seus de les principals entitats socioculturals d’Oliva”.

A més de l’edició impresa, l’agenda també es podrà consultar a la plana web de l’ajuntament i a l’espai oficial del Departament de Cultura en la xarxa social facebook: Cultura Oliva. També s’enviarà la versió digital per correu electrònic a totes aquelles persones que així ho sol·liciten.

Així les coses, Escrivà ha presentat les activitats organitzades per les delegacions que dirigeix per als mesos de febrer i març. Destaca la programació en valencià, la recuperació del teatre professional per a públic adult, les exposicions temporals i els continguts al voltant del Dia de la Dona.

La programació s’iniciava el passat cap de setmana amb la IV Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes, que ha aconseguit igualar les xifres d’assistència de 2015, i es reprèn aquest divendres dia 12 amb la projecció del documental ficcionat sobre la vida d’Ovidi Montllor, que inclou l’actuació del cantautor alcoià Pau Miquel Soler.

L’obra teatral “On collons està Sento?”, protagonitzada per cinc dels personatges més carismàtics de la sèrie L’Alqueria Blanca, suposarà el retrobament del públic oliver amb el teatre professional per a adults.

D’altra banda, el concert “Dones com jo” reunirà la cantautora local Clara Andrés i la formació musical Júlia en un espectacle únic a propòsit del Dia de la Dona.

En el capítol de Biblioteques, destaquen els contacontes i una lectura col·lectiva de relats de dones. Completen la programació els grups de conversa anglès-castellà, de lectura, presentacions de llibres, tallers de manuals o la celebració del Dia Mundial de la Poesia.

Les exposicions també ocupen un lloc preferencial. A les activitats permanents ofertades per la xarxa de Museus, se sumen diferents exhibicions temporals que es podran visitar tant al Museu Etnològic com a la Sala d’Exposicions del Museu Casa de Maians: el “Petit Univers” d’Inmaculada Martínez, l’exposició fotogràfica “Fraccions de temps, instants de llum” d’Eduardo Gisbert, una mostra de pintura a l’oli i acrílics de l’olivera María José Escortell, o l’Exposició del Ninot de les falles d’Oliva, entre d’altres.

“Som conscients que hem de facilitar l’accés a la cultura, trencar les barreres existents per aquest accés i que la diversitat social d’Oliva quede reflectida en el públic i entre els usuaris dels serveis culturals. Volem que la cultura siga del poble i per al poble. Per això presentem una oferta diversa, bàsicament gratuïta i a l’abast de tothom. Hem intentat que la nova agenda recolze aquest sentir, que siga el full cultural que acompanye el dia a dia del veïnat, que ens motive a sortir de casa, gaudir de l’entorn i dels nostres equipaments”.