Salta al contingut

Premsa

Oliva participa en una jornada de repoblació d’ecosistemes naturals en la Marjal de Pego-Oliva

Dijous passat alumnes dels IES Gabriel Ciscar, Gregori Maians i Sant Josep de la Muntanya, acompanyats dels seus professors i d’un equip de la Conselleria de Medi Ambient, van participar en una jornada de recuperació i repoblació d’una planta que pertany a la flora silvestre del Mediterrani en perill d’extinció. Una espècie protegida per l’Ordre 6/2013, que feia anys que no es reproduïa i que en 2015 es van detectar en algunes zones de la Marjal.

En 2015, un equip de flora amenaçada del CIEF (Centre per a la Investigació i Experimentació Forestal)- Servei de Vida Silvestre que depén de la Conselleria de Medi Ambient, va detectar que, la narcissus perezlarae, una espècie en perill d’extinció, es reproduïa en unes parcel·les de la Marjal de Pego-Oliva. Durant un any, l’equip del CIEF ha aconseguit reproduir amb èxit, i en quantitat, la narcissus perezlarae. La finalitat perseguida és la repoblació d’aquesta espècie en el seu hàbitat, la Marjal de Pego-Oliva.

Quasi 60 alumnes dels Instituts de Secundaria d’Oliva van participar dijous passat en la plantació i difusió de més de 500 bulbs de l’espècie en perill d’extinció. La brigada de la conselleria, i l’equip d’investigació de CIEF, van instruir els alumnes en una jornada educativa i carregada de valors, per tal de conscienciar els joves de la necessitat de recuperar les espècies autòctones i la importància que té per a l’equilibri del nostre ecosistema.

A més, aquestes activitats s’inclouen en els programes europeus, en els quals treballen conjuntament la Conselleria de Medi Ambient i l’Ajuntament d’Oliva. La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, destaca que, tant el CIEF com l’ajuntament col·laboren molt estretament per sumar sinergies i aconseguir la recuperació dels hàbitats i ecosistemes naturals.

20161215_104546