Salta al contingut

Premsa

La 5a edició de la Fira de Minerals d’Oliva se celebra el cap de setmana de l’11 i 12 de febrer

Amb activitats per a tot tipus de públic, la fira pretén sensibilitzar els més menuts en la cura pel medi ambient a través d’activitats didàctiques.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva ha presentat en roda de premsa la cinquena edició de la Fira de Minerals, Fòssils i Gemmes. Enric Escrivà, regidor de Cultura, ha anunciat que se celebrarà els dies 11 i 12 de febrer de 2017, un any més, al Centre Polivalent de la ciutat. L’eix principal de la fira d’enguany és la cura pel planeta i per la sostenibilitat mediambiental.

La fira s’estructura en quatre parts. Com és habitual, gran part de les jornades es dediquen a l’activitat comercial, ja que es rebrà quasi una vintena d’expositors nacionals i internacionals destinats a aficionats i col·leccionistes.

Coincidint amb la temàtica principal de la fira les exposicions, que es podran visitar durant el cap de setmana, tenen un caràcter divulgatiu i didàctic. Els assistents podran conéixer què és l’empremta ecològica, que relaciona la nostra forma de vida amb l’estat del planeta. L’exposició sobre el canvi climàtic ens farà repensar quines són les causes i quines xicotetes accions podem emprendre per tractar de revertir-lo. Els combustibles fòssils tenen un impacte altíssim en el medi ambient, pel que descobrirem què és i quins avantatges té la biomassa. L’exposició «llars verdes: viure millor amb menys», té l’objectiu d’apropar a les famílies una nova manera de viure el dia a dia i de com es pot iniciar un canvi que comença a casa però que té impacte al planeta.

S’han preparat activitats per al públic infantil i juvenil; els tallers pràctics tindran lloc d’11.00 a 13.30h i de 17.00 a 20.00 (diumenge només de matí) tenen una durada d’una mitja hora. Al taller «Fes un emblema» aprendrem a construir a partir d’objectes reciclats i coneixerem els ecosistemes de la comarca de la Safor. En «Un mòbil salvatge» aprendrem al voltant de la flora i la fauna creant un mòbil amb paper ecològic i elements reutilitzats de la natura.

Incorporem també el joc: «El bàsquet del reciclatge», «Un mar de preguntes» i «El trencaclosques del planeta» acostaran als més menuts a la biodiversitat marina i a la regla de les tres R (reciclar, reutilitzar i reduir). Aquestes activitats, també gratuïtes, tenen el mateix horari que els tallers.

El seguit d’activitats es completa amb la projecció de pel·lícules, documentals i pel·lícules d’animació al voltant de la situació mediambiental actual, els efectes que podem trobar-nos a llarg termini i què podem fer per reduir els efectes. A més, els assistents podran participar en un sorteig i guanyar algun dels minerals de la fira.

Enric Escrivà, regidor de Cultura, ha remarcat que “la Fira de Minerals d’Oliva és ja una part clau i referent del sector, tant pels expositors que hi vindran durant el cap de setmana, com per l’aposta per la divulgació del coneixement i la sensibilització mediambiental d’una manera atractiva”.

“És una proposta transversal que reuneix més de 6.000 persones i que abraça l’educació i el medi ambient i els presenta en format d’oci alternatiu per a tota la família”, ha afegit Escrivà; de fet, els primers a visitar la fira seran els alumnes de 6é de Primària de les escoles de la localitat, els dies 9 i 10, amb una visita guiada i la realització d’un taller didàctic.

La fira s’organitza des de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oliva, amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Mineralogia i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València

L’horari serà de 10.00 a 14.00 i de 16.30 a 21.00, mentre que diumenge 12 de febrer, la fira tancarà les portes a les 20.00.