Salta al contingut

Premsa

Oliva acull la primera de les jornades d’identificació de projectes estratègics del Pla de Dinamització del Consorci de Comarques Centrals

El passat dilluns 13 de febrer va tindre lloc, a Oliva, la primera de les jornades d’identificació de projectes estratègics del Pla de Dinamització, l’objectiu del qual és definir de manera conjunta i participativa, les línies d’actuació a desplegar pel consorci durant els pròxims anys al voltant entorn dels eixos estratègics d’indústria, turisme, comerç, innovació i sostenibilitat i medi ambient. L’alcalde d’Oliva, David González, i l’alcalde d’Alcoi i a la vegada president del Consorci, Toni Francés, varen inaugurar aquestes jornades a la Biblioteca l’Envic.

La jornada, organitzada pel consorcio de Comarques Centrals en col·laboració amb EnerlisHYPERLINK “, es va centrar en l’eix estratègic de Sostenibilitat i Medi Ambient, tot abordant el repte territorial de com promoure la creació d’empreses mediambientals a la regió.

Sota un format de sessió de creativitat dirigida a la generació i selecció de projectes tangibles i abordables de manera col·laborativa, la jornada va comptar amb la participació activa de prop de 20 representants tècnics i polítics dels diferents municipis i mancomunitats que conformen les Comarques Centrals        Valencianes.

Com a resultat de la sessió, va haver conclusions interessants sobre les potencials línies d’actuació en matèria de Sostenibilitat i Medi Ambient a desplegar des del consorci. Entre les quals destaquen:

  • La creació, en col·laboració amb les universitats, d’un Programa d’Emprenedoria Especialitzat en Sostenibilitat i Medi Ambient.
  • La realització d’inversions conjuntes en els àmbits d’infraestructures verdes, campanyes de sensibilització ambiental i establiment de mecanismes de compra pública responsable amb el medi ambient.
  • La definició conjunta d’itineraris turístics mediambientalment sostenibles, basats en els principals actius i potencialitats naturals del territori.
  • El foment de la col·laboració territorial en matèria de contractació pública i la normativamarcen àrees com la gestió de residus, la contractació pública mediambientalment responsable, programes d’ajudes i subvencions en el marc del medi ambient i les renovables, etc.

Durant els dies vinents es duran a terme la resta de les jornades temàtiques a diferents municipis, on s’espera seguir avançant en la identificació de projectes estratègics per al territori:

  • 15 de febrer: Jornada “Innovació” (Ontinyent).
    • 16 de febrer: Jornada “Indústria” (Cocentaina).
    • 20 de febrer: Jornada “Turisme” (Dénia).