Salta al contingut

Premsa

Es presenta l’edició “més potent” de la Poefesta d’Oliva

El Festival d’enguany es complementa amb una ‘prèvia’ dedicada al poeta oliver Francisco Brines

El regidor de Cultura i Música, Enric Escrivà, acompanyat de la poetessa i directora artística del certamen, Àngels Gregori, ha presentat aquest matí la XIII edició del Festival de Poesia d’Oliva, Poefesta, que es desenvoluparà del 22 al 25 de març.

“Més potent que mai, torna la Poefesta per a posar veu a la poesia d’arreu del món. Enguany, amb una programació ben completa, de gran qualitat, i per descomptat de participació gratuïta. Novament, el conjunt d’activitats programades són d’entrada lliure. Tornem a apropar la poesia a tots els públics” assenyalava el regidor.

L’acte central del Festival de Poesia d’Oliva tindrà lloc al Teatre Olímpia, el divendres 24 de març, a les 20.00 hores, amb la presència de vuit grans poetes. “En aquesta ocasió ens acompanyaran Sebastià Alzamora, Carles Santos, Aurora Luque, Eduard Sanahuja, Maria Eloy-García, August Bover, Pau Riba, Alba Fluixà, Xuan Bello i comptarem amb l’actuació musical de Xavi Lloses i Àlex Pallí. Tancarà el festival el cantautor Amancio Prada”, ha explicat Gregori.

El Festival d’enguany es complementa amb una ‘prèvia’ dedicada al poeta oliver Francisco Brines, amb la projecció del documental “Les vivències poètiques de Francisco Brines” dirigit pels realitzadors cubans Manuel Rodríguez Ramos i Marié Pereira, el dimecres 22 de març a les 20 hores al Teatre Olímpia amb entrada gratuïta.

Un dia després, el 23 de març, el poeta Josep Piera presentarà el seu darrer llibre “Trobadors amb turbant” a la Llibreria Pàgina3 a les 20 hores.

Per últim, l’endemà de la Poefesta, dissabte 25 a les 12.00 hores, la Llibreria Pàgina 3 acollirà la presentació del llibre de Carme Morera i Tona Català “A mi, que em passa?”, un ‘vermut poètic’ que serà presentat per Josep Nadal (cantant i component de la Gossa Sorda) i Manolo Gil (director de Vincle Editorial).

El cartell de l’edició d’enguany és obra de l’il·lustrador local, Bernat Moreno.

Des de la Regidoria de Cultura i Música s’ha convidat a tot el poble, a la comarca de la Safor, i a les comarques veïnes, “perquè ens acompanyen en un dels actes més importants del calendari cultural d’Oliva. Tot un referent que, de ben segur, continuarà comptant amb l’excel·lent resposta de públic que ha tingut els darrers anys. Seguim i seguirem apostant, sense cap dubte, per aquesta gran festa de la paraula, a la qual desitgem una llarga trajectòria, amb Àngels Gregori al seu capdavant”, finalitzava el regidor.

Més informació, programació detallada i cartell de poetes participants a poefesta.com