Salta al contingut

Premsa

Oliva presenta el Festival de la Cançó de la Fira i Festes 2017

La final del festival tindrà lloc el diumenge de la Fira, el 18 de juny, al Parc de l’Estació. La primera fase de selecció serà el dissabte 3 de juny, al Centre Polivalent

“Davant l’èxit de l’any passat, Oliva vol potenciar el seu Festival de Cançó”. Així de contundent s’ha mostrat aquest matí el regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, en la presentació del Festival de la Cançó d’Oliva 2017, que novament s’inclourà en la programació de la Fira i Festes d’enguany. Salazar ha estat acompanyat pel coordinador del festival, Toni Rodríguez i per la presidenta de l’Associació de Comerciants d’Oliva ACCO, Rosa Llopis, perquè enguany ACCO col·labora en el Festival. “Per a nosaltres serà una oportunitat fantàstica de promoció del comerç local d’Oliva, ja que el Festival de la Cançó d’Oliva té una gran repercussió social”, comentava Rosa Llopis.

Un any més, el Festival de la Cançó serà un dels principals actes programats dintre de la Fira i Festes d’Oliva 2017, que tindrà lloc del 16 al 18 de juny. En primer lloc se celebrarà una primera fase de selecció, el 3 de juny, a les 19 h, al Centre Polivalent d’Activitats Socioculturals. “L’any passat la selecció va tindre lloc a la Casa de la Festa, que es va quedar un poc menuda. Per això enguany estarem al Polivalent, a més serà dissabte en compte de divendres, amb la qual cosa encara facilitarem més que la gent puga assistir”, destacava el regidor.

Pel que fa a la final, se celebrarà el diumenge de fira, 18 de juny, a les 20 h, al parc de l’Estació, i es transmetrà en directe per streaming, via Internet. Segons Salazar, “l’any passat vam posar 2.000 cadires al parc de l’Estació, i es van quedar curtes. Molta gent es va quedar dreta, més la que estava en les terrasses… la veritat és que ens va sorprendre la quantitat de públic”.

Toni Rodríguez per la seua banda, ha volgut agrair al regidor Pepe Salazar el seu suport i col·laboració en l’organització del festival. “La gent té moltes ganes de festival, van veure que l’any passat va estar molt bé, i enguany tots estan esperant-lo. Esperem que encara participe més gent i també que vinga més públic a vore’l.”

Pel que fa a les bases del concurs, cal dir que poden participar totes les persones, no cantants professionals, majors de 18 anys, de forma individual o col·lectiva.

Les inscripcions són gratuïtes, i es poden realitzar telefonant al número 673 229 270 (de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 h) o a través del correu electrònic oliva.cultura@gmail.com. S’haurà d’indicar el nom, cognom, DNI i adreça dels participants. El termini de la inscripció acabarà el dia 31 de maig de 2017 a les 14.00 h.

Cada participant haurà de preparar dues cançons, i portarà la música amb la qual es vol presentar gravada en un CD, sempre amb la màxima qualitat sonora. De les dues cançons a interpretar per cadascun dels cantants seleccionats, almenys una haurà de ser en valencià o castellà.

Per a la selecció dels participants en la final del Festival de la Cançó i la posterior valoració dels intèrprets, es nomenarà una Comissió de Selecció i un Jurat avaluador que estarà compost per:

  • President: Sr. regidor de Festes o persona en qui delegue.
  • Vocals: El coordinador artístic del Festival de la Cançó d’Oliva 2016.
    Almenys un músic local especialista en la matèria.
  • Assessor: El tècnic de Cultura, amb veu però sense vot.
  • Secretari: El secretari de la Comissió informativa de Serveis Socioculturals.
  • La comissió de selecció i el Jurat avaluador, en la seua avaluació es remetran a les següents pautes:

– Valoració de la tècnica, la interpretació i la qualitat artística dels participants.
– Valoració de la veu, la interpretació i l’originalitat del/a cantant.
– La comissió de selecció i el Jurat avaluador establirà els seus propis barems de puntuació d’acord amb els aspectes indicats en els paràgrafs anteriors i realitzaran la selecció dels participants i el guanyador del certamen.
-Els premis poden quedar deserts si el tribunal així ho determina.
-La resolució de la Comissió de selecció i del Jurat serà inapel·lable. La comissió de selecció i el Jurat avaluador elevaran les respectives actes de la selecció dels participants i dels premis i trofeus atorgats.

En total hi haurà quatre premis:

-Primer premi: Trofeu i 400 euros.

-Segon premi: Trofeu i 250 euros.

-Tercer premi: Trofeu i 150 euros.

-Artista local destacat: Trofeu i 200 euros.

A més, tots els participants de la final del Festival de la Cançó tindran novament un diploma acreditatiu. La participació en el concurs implica l’acceptació de les bases.