Salta al contingut

Premsa

La Falla Institut guanya el ‘Salvador Soler’ i la participació en el Certamen ‘aMat’

El Grup de Teatre Ramón Sanz obté el primer premi del 18é Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ i es proclama participant del 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre amateur

La Federació de Falles ret homenatge a Noelia Inisterra a través d’una emotiva peça audiovisual que va recordar la seua trajectòria fallera

La 18a edició del Concurs de Teatre en valencià ‘Salvador Soler i Soler’ va acabar el passat dissabte amb el lliurament de premis i l’adaptació del clàssic de Shakespeare “Molt de soroll per no res”, a càrrec de la jove companyia valenciana Teatre de l’Abast.

En el transcurs de l’acte de cloenda, presidit per la fallera major d’Oliva Mireia Burgos, la Federació de Falles va retre un sentit homenatge a Noelia Inisterra, delegada de teatre en l’entitat, i component i actriu de la Falla Casa d’Alonso, que va faltar el passat mes d’octubre. A través d’una emotiva peça audiovisual, es va recordar la seua trajectòria fallera posant l’accent en el seu compromís amb la festa.

A continuació, es van fer públics els guanyadors dels nou premis del concurs, realitzats per la Fundació Espurna amb la coordinació de l’oliver Francesc Salort. El primer premi a l’obra teatral va ser atorgat a l’espectacle “Obsessos” del Grup de Teatre Ramón Sanz de la Falla Institut, que obté així l’accés directe al 5é Certamen ‘aMat’ de Teatre amateur, a celebrar en maig del 2018, i els 500 euros per la seua participació. A més a més, la companyia representarà Oliva en la 2a Mostra de Teatre Faller de Juntes Locals i Junta Central Fallera. “Obsessos” va acumular altres tres reconeixements: millor actriu de repartiment per a Anna González, millor actor principal per a Suso Morant, i el guardó ‘Pepe Colom’ a la millor direcció per a Mayte Fullana.

El jurat del ‘Salvador Soler’ va valorar amb un segon premi l’obra representada per la Falla Barri Sant Francesc, “Delicades”, que va sumar altres dos trofeus: millor actriu principal per a Maria José Miralles, i millor ús del valencià. El Grup de Teatre El Rebollit va recollir el tercer premi a l’obra teatral per “Spot” i el premi al millor actor de repartiment que va recaure en Juanjo Sanchis.

L’acte va comptar amb la presència de familiars de Salvador Soler i Pepe Colom. La néta de Soler, Isabel·la Soler, que va lliurar el primer premi del concurs, va agrair la continuació “d’una aventura teatral que va començar el segle passat i que hui, per fi, compta amb el prestigi que li correspon.”

Per la seua banda, l’alcalde d’Oliva David González, el regidor de Cultura Enric Escrivà, i el president de la Federació de Falles Vicent Pérez, van felicitar els participants, destacant el nivell demostrat en una edició marcada per “la qualitat i la diversitat”. Pérez va assegurar que la Federació continuarà treballant colze a colze amb la Regidoria de Cultura “perquè el públic puga gaudir de més representacions en 2018”, i espera que l’edició número 19 tinga la mateixa acollida d’enguany, amb la sala plena en cada funció.

El regidor de Cultura va reconéixer sentir-se “molt satisfet” per la nova participació de la Falla Institut en el Certamen ‘aMat’, i va agrair a la Federació de Falles “la seua aposta decidida per la cultura i el teatre en valencià.”

Finalment, l’alcalde va remarcar que “continuar treballant per fer créixer la festa de les falles, i tot allò que comporta, és el millor homenatge que podem retre-li a la memòria de Noelia Inisterra, una fallera de soca i arrel, i millor persona.”