Salta al contingut

Premsa

El Regidor de Festes d’Oliva, Pepe Salazar, mostra el suport per escrit de festers i veïns del carrer de Sant Vicent, en la decisió de no celebrar bous al carrer Sant Vicent

Salazar ratifica que els bous s’haurien pogut autoritzar en una altra ubicació, però l’organitzador no va voler

El Regidor de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, Pepe Salazar, ha volgut mostrar hui el suport per escrit tant dels festers com dels veïns del carrer de Sant Vicent, en la seua decisió de no autoritzar la celebració dels bous en el carrer de Sant Vicent.

Salazar ha esperat a mostrar-ho després de les festes “per tal de no crear més malestar” entre els veïns i els festers amb l’entitat privada organitzadora dels bous durant els darrers anys a Oliva, la Penya el Becerret.

Recordem que el president de la Penya el Becerret, José Pous, va acusar el Regidor de “mentir” per dir que comptava amb el suport dels veïns i els festers en la seua decisió, i va dir que no va autoritzar els bous al carrer Sant Vicent “perquè no li donava la gana”.

Salazar ha volgut demostrar així “que ell no mentia, i que sí que ho va fer l’organitzador, a més de crear amb les seues paraules i actitud polèmica molt de malestar entre veïns, festers i el mateix regidor, d’una manera totalment indigna”.

Els veïns per la seua banda, van presentar per registre d’entrada a l’Ajuntament un total de 56 signatures, de veïns del carrer de Sant Vicent, demanant que no es feren els bous al carrer de Sant Vicent. Segons explicaven en l’escrit, perquè la majoria de veïns tenen una edat avançada i la instal·lació de la plaça dificultava la seua rutina diària i mobilitat. El veí que va portar l’escrit va explicar que les signatures “s’havien recollit en només dues hores, i que si en calien més, encara faltaven molts veïns per signar que de segur voldrien fer-ho”.

Els Festers del carrer Sant Vicent també van decidir en assemblea per unanimitat que no volien bous en el carrer de Sant Vicent. En un escrit signat i datat el passat 5 d’abril, van explicar que el col·lectiu fester va deixar d’organitzar els bous l’any 2003, precisament per l’enduriment de la normativa al respecte i també pel “malestar que estaven causant als veïns del carrer”.

Els dos col·lectius han deixat clar que la majoria dels seus membres no estava en contra de la festa dels bous, però que no volien la seua celebració en el carrer de Sant Vicent.

Per tot això, el regidor de Festes, que ja havia advertit a la Penya el Becerret que no autoritzaria els bous al carrer de Sant Vicent si veïns i festers no volien, va proposar dues ubicacions alternatives: el mateix aparcament tancat al costat del carrer de Sant Vicent o al solar on s’ubica normalment el circ a Oliva, a prop de la ronda Sud. Ubicacions que l’organitzador dels bous, la Penya el Becerret amb José Pous al capdavant, va rebutjar.

 

NOTA: S’adjunten document presentat pels veïns i també el document presentat pels Festers del carrer Sant Vicent d’Oliva.