Salta al contingut

Premsa

Els alumnes del Taller d’Ocupació “Centelles Oliva IV” actuen en la restauració paisatgística del Parc de l’Hort de la Bosca

20 alumnes formem part del taller en dos especialitats durant 12 mesos. Es tracta del quart taller d’ocupació consecutiu que rep Oliva. També en formen part les cinc persones que configuren l’equip directiu

El taller compta amb dos especialitats professionals, Treballs Forestals i Infraestructures de Jardins

 

Aquest matí l’alcalde d’Oliva, David González, i la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana, han visitat, acompanyats de la directora del taller, Núria Bahamonde, i de part de l’equip docent, els treballs i actuacions que estan portant a terme els 20 alumnes que formen part del Taller d’Ocupació  “Centelles Oliva IV” al Parc de l’Hort de la Bosca, situat al Passeig de Francisco Brines.

Des de final de l’any passat, els alumnes del Taller d’Ocupació treballen en el condicionament i recuperació de l’ecosistema d’aquest parc emblemàtic de la ciutat “que per diverses causes havia quedat un poc abandonat anys enrere i que, amb aquesta intervenció, volem posar en valor i recuperar-lo com cal perquè el puguen gaudir tots els olivers” assenyalava la regidora d’Ocupació i Empresa, Rosana Miñana

Per la seua banda, l’alcalde David González s’ha mostrat molt satisfet amb les actuacions realitzades fins a la data i ha assenyalat que “l’objectiu principal del taller és millorar l’ocupabilitat de persones en l’atur a Oliva, a través del projecte d’intervenció, posada en valor, i millora paisatgística d’aquest parc públic. Volem fer un espai que puga gaudir la ciutadania. Amb aquest taller es tornarà a recuperar aquesta zona, es recuperarà un ecosistema que s’havia perdut i també la biodiversitat d’espècies autòctones”.

El projecte desenvolupat en aquesta quarta edició del Taller Centelles és la continuïtat del portat a terme l’any passat. El professor de l’especialitat de jardineria, Miguel Ángel Garcia, ha explicat que s’han creat dos espais diferenciats en el parc. “El més pròxim a l’accés principal del parc és una espècie de bosc urbà, amb més colorit i la part que voreja l’estany és un bosc més típic de ribera i tradicional on s’ha intentat actuar el mínim possible i respectar les espècies autòctones”. Estan plantant-se espècies vegetals autòctones que s’adapten bé a aquests parcs, gairebé sense manteniment posterior, ni consum hídric, a excepció de la fase d’implantació.

Els treballs es complementen amb la recuperació de l’estany del parc per part dels alumnes, “ja que han procedit a la seua neteja i a la implementació d’espècies vegetals autòctones que beneficien el seu ecosistema propi i que oxigenen l’aigua al mateix temps”.

El projecte també incorpora la creació de zones de pícnic amb taules, la instal·lació de bancs per tot el parc, el tancament de la zona de jocs infantils, el tancament perimetral de totes les zones verdes per tal de protegir les espècies plantades, i l’obertura de nous camins per l’interior del parc per tal de fer-lo més accessible.

El projecte té un pressupost total de 466.000 euros, dels quals l’Ajuntament d’Oliva aporta 38.000 euros i el SERVEF una subvenció de 428.000 euros.

La finalitat d’aquestos tallers d’ocupació és la de millorar la qualificació professional de la persona beneficiària i afavorir-ne l’aprenentatge d’un ofici que facilite la seua inserció laboral. Per eixe motiu, una vegada finalitzat el taller, els 20 alumnes participants rebran un certificat de professionalitat.