Salta al contingut

Premsa

Reforma del paviment del col·legi La Carrasca

La regidoria d’Educació que dirigeix Yolanda Pastor, de Projecte Ciutadans d’Oliva, informa que la setmana vinent començaran les obres de rehabilitació dels 876 m2 del vial que dóna accés als pavellons.

Dins del ventall de millores i reformes en els centres educatius de la ciutat que estan previstes per a realitzar-se durant l’estiu s’han contemplat les obres de sanejament del vial de l’accés al centre escolar de la Carrasca.

El CEIP La Carrasca està situat a la falda de la muntanya de Santa Anna, conformat per un conjunt de pavellons educatius aïllats, connectats tots ells mitjançant una sèrie de carrers de formigó que segueixen els pendents i traçat del terreny.

La solera de formigó en massa que és el paviment d’aquests carrers, ha anat perdent, amb el pas dels anys, les condicions d’adhesió al terreny i la cohesió dels seus components, la qual cosa es tradueix en superfícies esquerdades i aixecaments de material provocats també per l’acció de les arrels de l’arbrat.

Atés que per aquests carrers juguen els xiquets i accedeixen pares amb carrets de bebé, l’AMPA del CEIP La Carrasca, així com la direcció del centre, fa anys que demanaven posar solució a aquest problema que s’incrementava temporalment. És per açò, que des de la Regidoria d’Educació, que dirigeix Yolanda Pastor, es va decidir donar solució a aquestes reivindicacions fent un gran esforç per tal de millorar les condicions del Centre Educatiu.

Les tasques que es realitzaran consistiran en el sanejament de les esquerdes i el reforç del paviment a base de solera de formigó armat. Així, s’aconseguiran eliminar els bombaments que provocaven caigudes dels escolars, així com dificultat d’accés mitjançant vehicles per part del personal que accedeix al Centre.

D’aquesta forma, mitjançant la construcció dels 876 m2 de nova solera de formigó, s’aconseguirà millorar l’accessibilitat, mobilitat i seguretat dels xiquets i xiquetes en el centre educatiu la Carrasca, responent a una històrica reivindicació de tota la comunitat educativa.

Aquestes operacions de millora del paviment se sumen a les reformes dels banys que es van realitzar durant l’estiu de 2017, millorant així un centre construït en els anys 70 que a penes havia rebut el manteniment adequat.

Yolanda Pastor: “Seguirem treballant intensament perquè tots els Centres presenten les condicions d’infraestructura adequades per a la seguretat i gaudi de tots els escolars de la ciutat d’Oliva. Aquest va ser un dels propòsits que ens marcàrem a l’inici d’aquesta legislatura i que progressivament anem complint.”