Salta al contingut

Premsa

El departament de Salut de l’Ajuntament d’Oliva informa sobre els tractaments fitosanitàries realitzats en els vuit primers mesos del 2018

La campanya de control de plagues comença en el mes d’abril amb la desratització i desinfecció en la xarxa de clavegueram. Aquesta campanya dura tres mesos, abril, maig i juny, però durant tot l’any hi ha reforços segons les incidències ateses pel servei d’atenció ciutadana. En 2018 s’han fet a part de les tres campanyes assenyalades dos reforços més en el mes de juliol, a més durant tot l’any hi ha un seguiment i manteniment de tota la xarxa de clavegueram.

El servei de control de plagues en edificis municipals es programa durant tot l’any i es tracten un total de 36 edificis municipals comptant amb tots els col·legis, guarderies i instituts, centres de salut, llar dels jubilats, Ajuntament, Almàssera, centres socials… A més també es fa un control en els menjadors col·lectius de tots els col·legis i guarderies.

Sobre el control i vigilància de la processionària en els parcs públics municipals, el tractament es fa durant els tres primers mesos de l’any en zones on hi ha pins. Especial atenció té la muntanya de Santa Anna. El sistema utilitzat són les trampes per a les larves i un tractament corrector.

El pla de vigilància, control i tractament del mosquit tigre és el més intensiu, s’aplica durant tot l’any i consisteix en un control de la població detectat per les trampes ubicades estratègicament arreu de tot el municipi d’Oliva i un posterior tractament de larvicida preventiu.

Imma Ibiza, regidora de Salut Pública destaca del conjunt de l’informe, els avisos que s’han atés durant els vuit primers mesos de l’any, un total de 95 avisos a domicili, en els quals l’empresa ha reforçat el servei que li ha demanat el ciutadà, ja siga per problemes de rosegadors, paneroles, mosquits…

Segons la regidora de Salut Pública els avisos han augmentat considerablement. En 2017 va haver-hi sols 29 avisos, en canvi en 2018 han sigut un total de 95 avisos. Aquest fet és important remarcar-lo perquè significa que cada vegada més s’està utilitzant la ferramenta d’Atenció Ciutadana per al Control de Plagues. Aquesta ferramenta és molt útil perquè segons les incidències que es recullen durant un any, es programa la intensitat del tractament de l’any següent. Així doncs, si es detecten zones on han hagut moltes incidències, el tractament per a l’any següent és més intens.

Ibiza destaca la importància de la participació ciutadana per millorar la salubritat del municipi en matèria de plagues, és per això que recorda que poden posar-se en contacte amb la tècnica municipal entrant al següent enllaç:

http://bit.ly/2pvxzxM

Cliqueu ací per consultar i descarregar l’informe dels últims tractaments que s’han realitzat.