Salta al contingut

Premsa

Oliva organitza la 3a Setmana de la Salut, de l’11 al 16 de novembre

La Regidoria de Sanitat i Salut Pública, que encapçala Miguel Monzonís, ha presentat aquest matí el programa d’activitats que formen part de la 3a Setmana de la Salut, que tindrà lloc a Oliva de l’11 al 16 de novembre. Una activitat en la qual col·laboren els centres de Salut de la ciutat, mitjançant el seu personal sanitari.

Es tracta d’un conjunt de xerrades i tallers organitzades segons sectors de la població, així hi haurà activitats destinades a adults, gent gran, adolescents i pares/mares de nadons de 0 a 6 anys, per intentar cobrir tots els àmbits.

L’acte inaugural, previst per al dilluns 11 de novembre, serà l’exposició “L’erradicació de la poliomielitis al món” a càrrec del doctor Luís Santos, president del comité districtual de La fundació Rotaria i expert en les vacunes contra la poliomielitis, a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura a les 19 hores.

La resta de la programació està formada per xerrades informatives a càrrec de metges, personal d’infermeria, personal dels centres de salut d’Oliva i entitats que col·laboren, i es realitzaran al Centre Social de Sant Francesc, al Centre Polivalent, Biblioteca l’Envic i Casal Jove.

És la tercera vegada que organitzem a Oliva una setmana dedicada íntegrament a la salut. De segur que els ciutadans que assistisquen a les xerrades informatives podran obtindre una informació que serà del seu interés” assenyalava el regidor Miguel Monzonís.

Les xerrades del 12 i 13 de novembre, a la Biblioteca l’Envic, en horari de 16 a 20 hores abordaran temes que s’adrecen al col·lectiu de persones adultes.

La jornada de dijous, 14 de novembre en horari de matí de 09.30 a 13.15 hores tindrà lloc al Centre Social de Sant Francesc i serà el col·lectiu de jubilats i pensionistes a qui es dirigiran les xerrades i tallers.

La Setmana de la Salut continuarà divendres, 15 de novembre, amb la jornada dirigida a estudiants i adolescents al Centre Polivalent des de les 09.30 a 13.45 hores.

Finalment, l’última jornada serà dissabte, 16 de novembre, amb una sèrie de xerrades dirigides a pares/mares amb xiquets/es d’entre 0 i 6 anys al Casal Jove.

Agrair al personal sanitari i no sanitari dels centres de salut d’Oliva, a la Creu Roja, Guàrdia Civil i CTL Sanidad Ambiental per la seua tasca desinteressada en l’organització d’aquesta 3a edició de la Setmana de la Salut d’Oliva” assenyalava el regidor Miguel Monzonís.

Els temes que es tractaran en les activitats organitzades són molt diversos, com ara prevenció de l’ictus, primers auxilis, models de cures, incontinència urinària, estudi biomecànic del calçat esportiu, menopausa, cures de la pell, violència de gènere, control de plagues, infeccions alimentàries, alimentació, identitat de gènere, comunicació amb els pares/mares, peu pla calçat infantil, lactància materna, primers auxilis en la infància o un taller de ioga en família.