Salta al contingut

Premsa

Oliva forma part del projecte LIFE Paludicola de conservació de l’espècie boscarla d’aigua (‘carricerín cejudo’)

Aquest és un projecte amb finançament europeu i del qual formen part diverses institucions

L’Ajuntament d’Oliva, a través de la Regidoria de Medi Ambient dirigida per Mª Josep Llorens, col·labora en el projecte «LIFE Paludicola» de la Fundació Global Nature, en la qual participen diverses institucions. Aquest és un projecte amb finançament europeu.

La iniciativa té com a objectiu frenar el descens de les poblacions de la boscarla d’aigua (Acrocephalus paludicola), el passeriforme més amenaçat d’Europa. Aquest ocell habita en aiguamolls de la península Ibèrica durant les seues migracions anuals, les quals resulten claus en la conservació de l’espècie. La principal amenaça per a la boscarla d’aigua és la pèrdua del seu hàbitat per diversos factors com ara els canvis en usos agrícoles, la pèrdua de qualitat de l’aigua i les cremes incontrolades.

Per a evitar la seua desaparició, es treballa en la restauració de l’hàbitat de pas migratori pre i post nupcial de la boscarla d’aigua a la península Ibèrica, mitjançant accions que s’estan duent a terme des de l’any 2017 i que continuaran fins al pròxim any 2020 en 12 municipis de tres regions espanyoles (Castella la Manxa, Castella i Lleó i Comunitat Valenciana), totes elles incloses en espais de la Xarxa Natura 2000. La nostra marjal és un d’aquests espais, ja que el parc natural resulta vital per als moviments migratoris de les aus.

Entre les accions de restauració del seu hàbitat trobem diverses actuacions de conservació com són el maneig de la vegetació, la restauració d’aiguamolls i el control d’espècies exòtiques invasives, així com la coordinació i planificació de programes de concienciació i estratègies per a garantir la continuïtat del projecte.

Consulta la pàgina web del projecte per a més informació:

www.carricerincejudo.es