Salta al contingut

Premsa

La Diputació de València finançarà el vial i el pont que connecta Oliva i Piles per la costa a través del Programa de Camins d’Interés Territorial

La vicealcaldessa, Ana Morell i el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís, es varen reunir ahir amb el diputat de Carreteres, Rafael García, a València

Els representants municipals varen aportar la memòria redactada en 2014 per l’Ajuntament d’Oliva amb un pressupost total que ascendia a 1,7 milions d’euros

 

La vicealcaldessa, Ana Morell i el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís, es van reunir ahir amb el diputat de Carreteres, Rafael García, i el director de carreteres de la Diputació de València, Javier Piedra, per tal de tractar el projecte de connexió per la costa entre la platja d’Oliva i la de Piles. Reunió “molt positiva perquè estem inclosos dins d’un pla provincial que farà possible l’execució d’aquest important projecte vertebrador per a les nostres platges” explicava Ana Morell.

En la reunió, el diputat de Carreteres va confirmar als representants municipals que la Diputació de València finançarà aquest projecte. En concret, la construcció del vial que unirà l’avinguda dels Llauradors d’Oliva i amb Piles per la costa i també les obres del pont sobre el Barranc de Palmera-Beniteixir que separa aquestes dues localitats.

Aquestes actuacions tan importants per Oliva que facilitaran la mobilitat per totes les platges sud de la comarca i l’accés també a la nostra ciutat s’han incorporat dins del Programa de Camins d’Interés Territorial de la Diputació de València. Aquest programa és una nova línia oberta per l’ens provincial que compta amb un pressupost d’1 milió d’euros per 2020. a hores d’ara, formen part d’aquest programa un total de 20 projectes de diverses localitats de la província de València entre els quals es troba aquesta que afecta Oliva.

En dita reunió d’ahir es va informar que el projecte de les obres estarà redactat al llarg de 2021 i que l’adjudicació i inici de les actuacions està prevista entre 2022 i 2023.

Des de l’Ajuntament d’Oliva, abans d’eixes dates, s’haurà d’aconseguir el permís de la CHJ per a la construcció del pont i els estudis pertinents d’inundabilitat dins del Patricova que donen llum verda a l’inici del projecte.

“Per nosaltres es tracta d’un projecte prioritari per al desenvolupament de la nostra ciutat. Oliva té una mancança de connexions i accessos. Per això volem que aquest projecte puga servir en una 2a fase per desenvolupar un nou accés entre el poble i la platja a través del camí Terranova” assenyalava la vicealcaldessa, Ana Morell.

Per la seua banda, el regidor de Planejament Urbanístic, Miguel Monzonís ha explicat que “estem fent un nou disseny territorial que puga acabar amb l’aïllament que pateix Oliva en matèria de connexions des de fa molts anys. En tan sols sis mesos al govern local s’ha aconseguit el nou accés sud d’Oliva i el desbloqueig definitiu d’aquest projecte”.