Salta al contingut

Premsa

La Delegació d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva proposa la revisió i baixada de l’IBI

La vicealcaldessa i regidora d’Hisenda, Ana Morell, proposa la reducció del 6 % del tipus impositiu que regula l’impost de Béns Immobles (IBI)

 

Aquesta és la proposta que el Govern Local presentarà a la Comissió d’Hisenda, prevista per al pròxim dijous, 22 d’octubre. Des de la Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha indicat que, la situació actual de crisi sanitària derivarà en una crisi econòmica que afectarà en major o menor grau a la ciutat d’Oliva.

Per això, des de la Regidoria d’Hisenda, s’han pres al llarg d’aquestos mesos una sèrie de mesures econòmiques per a reduir el primer impacte davant l’estat d’alarma que es va decretar el passat 14 de març, i que apuntava a sectors econòmics concrets (eliminació de la taxa d’ocupació del domini públic per taules i cadires, reducció del rebut del fem en activitats afectades per l’estat d’alarma, reducció del rebut de venda no sedentària, pagament a 10 dies als proveïdors, entre altres mesures).

Aquesta proposta seria una segona fase de les mesures econòmiques que afectaran la resta de la ciutadania. Des del Departament d’Hisenda es proposa la reducció del tipus de gravàmens del 0,643 per cent al 0,605 per cent. La reducció del 6% del tipus de gravamen definirà la quota íntegra per al 2021 en 9.071.147,01 euros. Si la comparem amb la base liquidable prevista per al 2021, que és de 9.640.911,31 (sense reducció del tipus impositiu), aquesta reducció del 6% del tipus suposarà una disminució de la base liquidable el 2021 de 569.764,3 euros.

Aquesta reducció de l’IBI, reduirà les expectatives inicials i l’Ajuntament d’Oliva no recaptarà, en el 2021, els 570.000 euros previstos. Tot i això, des d’aquesta delegació s’ha buscat l’equilibri per tal de garantir la continuïtat dels contractes importants de prestació de serveis que estan en tràmit, ja que s’ha de recordar que en finalitzar la legislatura passada el 23% de tota la facturació (8,2 milions d’euros) NO tenia cobertura contractual i vulnerava la Llei de Contractes públics, en superar el contracte menor i facturant sense cap tipus de cobertura contractual.

Aquesta baixada del tipus impositiu entrarà en vigor el dia 1 de gener de 2021 i té com a objectiu evitar la càrrega fiscal als ciutadans d’Oliva. “Són moments complicats, i el nostre ajuntament també ha de fer un esforç per a invertir, però evitant incrementar la càrrega fiscal” assenyalava la vicealcaldessa, Ana Morell.

S’ha de recordar que els ciutadans també poden acollir-se al Pla Personalitzat de Pagament, i beneficiar-se d’una bonificació del 5% en els rebuts, que és superior, al 3% de la bonificació per domiciliació ordinària. “Ara és el moment de continuar treballant per Oliva amb responsabilitat, coherència i sentit comú.”