Salta al contingut

Premsa

L’Ajuntament d’Oliva paga als seus proveïdors abans dels 30 dies que marca la llei

El període de pagament en aquest tercer trimestre de l’any és tan sols d’11,8 dies

La vicealcaldessa i regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha donat a conéixer aquest matí les xifres de pagament corresponents al tercer trimestre de l’any, en allò que fa referència a empreses i proveïdors que treballen amb el consistori municipal. En aquest període de l’any s’han pagat factures per valor de 2.150.000 euros.

Aquestes xifres remarquen que des de l’Ajuntament d’Oliva s’està pagant en temps rècord a les xicotetes i mitjanes empreses que facturen al consistori oliver. En concret, durant aquest 3r trimestre de l’any 2020, el període mitjà de pagament s’hi ha reduït fins a 11,80 dies, xifra molt inferior als 30 dies que marca l’actual llei.

Des d’Hisenda apostàrem per reduir els períodes de pagament a empreses i autònoms amb què treballa l’ajuntament. En començar l’actual situació de la covid-19 ja vam aprovar una sèrie de mesures per a reduir aquests períodes, ja que érem conscients de la situació delicada que travessaven els proveïdors. Aquestes mesures han donat els resultats esperats i el grau de compliment de l’Ajuntament d’Oliva amb allò amb què es compromet” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

Totes les administracions públiques tenen l’obligació de calcular i publicar, en aplicació del principi de transparència, el seu període de pagament, amb la finalitat que els ciutadans i els seus proveïdors coneguen si el seu ajuntament complix o supera el termini màxim en el pagament de les seues factures previst en la normativa actual al voltant de la morositat.

Els ajuntaments, segons les seues característiques, publiquen aquest índex amb diferents períodes de referència. Oliva ret comptes, de forma trimestral, al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques.