Salta al contingut

Premsa

Critiques regidora d’Hisenda valoració Impost Transmissió Patrimonial

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Oliva, Ana Morell, ha criticat durament la decisió presa per la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública per la qual ha imposat a la ciutat d’Oliva un valor 2 de coeficient K. Coeficient que és el que s’utilitza per a calcular l’Impost de Transmissió Patrimonial i que es paga a la Generalitat Valenciana sempre que s’adquirix una vivenda.

 

El 6 de novembre de 2013, des de la Delegació d’Hisenda, es va remetre un escrit a la conselleria en què “ja sol·licitàvem que eixe coeficient es rebaixara fins l’1.3, ja que al llarg de l’any 2013 el valor de la vivenda havia baixat un 15.4%. Es més, a totes les localitats que varen realitzar la seua revisió cadastral durant 2013 se’ls havia imposat un coeficient 1.5. Per tant, no era gens descabellada la nostra petició.

 

Esta decisió unilateral adoptada per la Conselleria d’Hisenda suposarà que les persones que realitzen la compra d’una vivenda pagaran de mitjana per este Impost de Transmissió Patrimonial entre un 40% i 50% més en gener de 2014 respecte a gener de 2013.

 

“Si posem un exemple d’un immoble amb un valor cadastral de 50.000 euros, en gener de 2013 es pagaria per este impost 6.400 euros, mentre que, en gener de 2014 es passarà a pagar 10.000 euros. Des de la Regidoria d’Hisenda no ens quedarem callats pel que considerem un autèntic robatori per part de la conselleria. En estos moments de crisi està ofegant-se als ciutadans i això és totalment injust” assenyalava la regidora d’Hisenda, Ana Morell.

 

La delegació d’Hisenda ha indicat que esta mesura té un afany de recaptació “i que únicament té com a objectiu pagar la mala gestió de l’administració autonòmica a través de l’esforç extra dels ciutadans” indicava la regidora Ana Morell.

 

El Departament d’Hisenda ha afegit que l’Ajuntament d’Oliva ha realitzat esforços molt importants per tal que el cadastre no afectara els veïns de la ciutat a través de la baixada de l’IBI i de la plusvàlua, equilibrant els comptes municipals i baixant el nivell d’endeutament fins al 59%, una xifra molt inferior al màxim permés legalment. “Per este motiu, es sol·licitarà de nou a les altres administracions que facen el mateix que nosaltres”.

 

Per últim, ja s’ha avançat que des de la Regidoria d’Hisenda es presentarà en breu un recurs dirigit a la Conselleria d’Hisenda en què es mostrarà una ferma oposició a l’increment d’este valor ja que “pot influir molt negativament també alhora d’adquirir una vivenda a la nostra ciutat i decidir-se per altres localitats on disposen d’un coeficient K inferior”.